Gran(n)t skivval av Micke

Glada

 

Välkommen till Skivavdelningen…en person väljer ut tre album samt en favoritlåt av en och samma artist/grupp som presenteras på måndagar samt torsdagar under november – december:

-”Jag är en 50 årig musiknörd och skivsamlare från Roslagens pärla Norrtälje.Till vardags jobbar jag som omsorgspedagog och några kvällar i vecka går jag ner med gubbarna i replokalen och spelar punkrock. Jag växte upp med Beatles, Janis Joplin och Lill Lindfors på föräldrarnas stereo. De första egna plattorna var med Sweet, Sparks, Alice Cooper och David Bowie.

När jag var 14 kom punken och sedan var det kört. Jag började själv spela vilket jag gör än i dag och punkrock från de första eran ligger mig fortfarande varmt om hjärtat även om jag idag lyssnar på mycket annat.

David Bowie har hängt med mig under åren och även om han haft sina svackor har de gamla klassikerna alltid funnits där. Här har jag listat tre av hans bästa plattor. Plattor som håller än idag.”

Mickes skivval:

 

davidbowie-ebay-art

 

Tre Fvoritlbum!

Bowie hunky dory

– ”Hunky Dory från 1971 är länken mellan Little Richards och Velvet underground. En av världshistoriens bästa poplåtar finns naturligtvis med på denna klassiker. Life on Mars. Plattan är ett måste i varje seriös skivsamling.”

Bowie the rise...

– ”The Rise And Fall Of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars från 1972 är nog det album som influerat musiker och fans allra mest. Utan Ziggy hade vi aldrig fått uppleva punkvågen några år senare. Spiders from mars med Micke Ronson i spetsen kan vara det bästa kompbandet genom tiderna. Den här plattan knäcker mig fortfarande lika mycket idag som första gången jag hörde den.”

Bowie station

”Station to Station från 1976. Bowie goes soul och det blir hans största kommersiella framgång. Bowie har förvandlats till The thin withe duke och placerar sig högt på Billboardlistan. Musiker som Carlos Alamar och Earl Slick fixar till gunget på klassiker som Station to Station och Golden years.”

 

Min Fvoritlåt!

Bowie time

Favorit låt med Bowie är omöjligt att välja. Just nu är det Time från Aladin Sane plattan från 1973 som handlar om Billy Murcias död. (Trummis i New York Dolls)”

 

Micke Grann 1

Glada Gotland tackar Micke Grann för grant urval – här kan du se & höra lite av hans gubbpunkpassion!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *