Hurra för Harry !

Det finns många Harry att vara glada för, här får du träffa några av dem, saknar du någon så hör gärna av dig, men nu säger jag:

Hurra för Harry!

En av dem är ju ”han” som höll till länge och väl i södra Visby men nu med buller och bång äntligen fått till det på norr i ett mer flexibelt hus !

Ja nu har det inte bara fått kämpats för fri företagsamhet inomhus utan det har fått byggts rondell till hela stadens glädje utomhus så nu är det ju risk att det bara snurras åt nåt annat köpstarkt håll.

Flexhuset har i alla fall nu på/i en av sina avdelningar fint bevarat namnet HARRY. Ja annars hade ju Smaklösas låt fått göras om i annan trovärdig hushållmaskinsuppfattning .

I låten finns dessutom ett helt gäng av Gotlands mest berömda HARRY bevarade. Harry Krishna på det !

Någon som dock ej nämns här på denna Tasteless- skiva, som jag fick höra om när jag ännu hade små sorköron, var HARRY MED LÄPPEN !! Ja han var på allas läppar ett tag (!) men vem var han och var bodde han – ingen som vet, ingen som vet.

Hemma på rörradion så var det två Harrys som slogs om de vuxna lyssnarnas gunst. Den internationelle HARRY BELAFONTE som hade en tunna som läckte som ett såll och var väl blöt för den skull. Odetta var verkligen bra på att fråga vad Harry B höll på med!

Sedan den ursvenske Sjömannen HARRY BRANDELIUS som var ständigt sjöblöt, i snygg sjömanskostym, efter allt gung på Gamla Nordsjön.

När det gäller film så är det så många Harry som verkligen sticker ut – vi börjar med två otroligt fascinerande samt förtrollande var och en på sitt sätt.

HARRY SCHEIN

HARRY POTTER


Ja så en ruskig tredje då, ja Den Tredje Mannen där Anton Karas Harry Lime Theme smyger så mystiskt omkring,  ja faktiskt kallad ”världens bästa thrillermusik”

 Huuuu då Harry !

DIRTY HARRY då !?

Jo men visst, måste väl han får vara med här … You Punk!

Du kan läsa mer om Detektiv ”Dirty” Harry Callahan om du klickar på filmaffischen – visste du till exempel att Frank Sinatra (!) först var tänkt för rollen !

Den allra värsta svenska thrillen då!? Ja det måste ju i så fall vara den där Dynamit Harry förekom! 

Sicken smäll men ändå så snäll… även om nu Harry här ⇑ får stubinen att tända!

Sist men inte minst och dessutom en kär påminnelse till en kommande inslag här på Glada Gotland på fredagar.

Roger Andersson

heter skivpresentatören då, heter han möjligtvis Harry också!? Nja,  kulle nu inte tro det. Men hans polare i Ol´  Timer hemmavinylbaren är ju Phil Lynnot som vanligtvis står här och hänger med sin bas:

Just det i Dublin på

Harry Street!

PSSST: Du har väl observerat kära GG-läsare att samtliga bilder är klickbara och att du då får mycket mer information som denna lata skribent ej orkat eller kunnat klara själv! 

Harry vare med om det nån gång !?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *