I´ m just mad about …Saffran !

Nu närmar vi oss Första Advent med första ljuset tänt – en härligt Mellow Yellow tid infinner sig – och vem sjöng sången kring 1966 – 67 !?  Jomenvisst ö-bon Donovan

Texten får mig också gult gott tänka på den förr såååå dyra mat & bakingrediensen Saffran – skön låt även om D sjunger mer o än a så låter det galet kärleksfullt gott – sjung gärna med säger Mr Hurdy Gurdy man !

https://www.youtube.com/watch?v=64mb_hUOb4g

Everybody sing !

I’m just mad about Saffron
Saffron’s mad about me
I’m just mad about Saffron
She’s just mad about me

Här kan du se hela texten och lyssna på originalet om du vill… klicka bara på skivomslaget ! 

Numera lockar butikerna passande med så saffransänktapriser så du kan undra om det ”bara” är gurkmejan i påsen…men det är ju inte fy skam i så fall det heller. Gör gott i alla leder påstås det.

Men mysigast för/i munnen är i alla fall en lussekatt med riktig samt rikligt med äkta saffran – så passa på och köp hem många påsar för katten!

Visste du förresten att det funnits en grupp som hette just SAFFRAN, från Järna i Södermanland. De får spela  Trollgubben för dig – låten går faktiskt lite i baktakt, passande eller hur!

Hur är det med äkta Gotländsk saffran då!? Jag har sett den tidigare år vid Stafa Gård – och Glada Gotland har just fått veta direkt från gården att det finns  –  årets skörd har just nu lyckligt avslutats !

Så här ser i alla fall den riktigt vackra saffransblomman ut !

Klicka gärna på blomman och läs mer om Stafasaffran ! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *