Jag tror på sommaren – det är väl inte så tokigt!

I mitt vinylskivearkiv med små sommarskivor så sitter förstås ”Jag tror på sommaren” som en skönt passande sommarsmäck… men visst är väl första låten på sidan B inte så tokig den heller!

https://www.youtube.com/watch?v=umRIk4iiIac

Året innan Mats kom med sin låt, som pappa Stig Olin skrev, så flyttade jag till Signalgatan i början på sommaren.

Där mellan de för Visbys mått rätt så höga husen så ekade skönt mellan hyresväggarna, från ett öppen fönster, The Beatles med sin nya lite annorlunda låt Paperback Writer.

Men det är när jag sedan fick höra B-sidan med Ringos tuffa trummor som får mig att minnas den flytten, det var lite hårt och svårt att skiljas från lekkamraterna på andra sidan stan och tårarna blev till tunga regndroppar.

https://www.youtube.com/watch?v=pGgq8JRkun8

Men att deppa och vara ledsen ligger inte för en tonåring – i alla fall inte om du snubblar över gladare låtar och upptäcker att musik är lika kul som lekarna kring det nya kvarteret. Hoppande! Häftiga! Härliga!

Filmen här ovan visar sig visserligen i för oss främmande kvarter men lika jagande och uppsluppna lekar klarade vi av lika galant… så spännande och nyfiket.

Så helst plötsligt så vi växte till oss, blev fort och fräckt lika långa som Eiffeltornet och stundtals stönande skönt under de franska balkongerna.

Je t’aime, je t’aime
Oh oui je t’aime !
Moi non plus
Oh mon amour

Comme la vague irrésolue

Je vais, je vais et je viens
Entre tes reins
Je vais et je viens
Entre tes reins
Et je me retiens

 Fick förstås en släng och återfall av Olin – men det var det värt!

Jag tror, jag tror på sommaren
Jag tror, jag tror på sol igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *