Järn Ladyn känner alla – men vet du vem Fröken Järn är!?

Svar på frågan i rubriken kan du få på Långfredagen på Stora Torget i Visby, så här säger i alla fall Kalle Wiman:

kalle wiman

Foto: Lasse Oloffson

Nu har Påskharen bokat in oss på Munken så det kommer bli en fantastisk Långfredag. Tribute to Iron Maiden!

fröken järn

https://www.facebook.com/events/1983400668551163/

När det gäller Järnladyn så var det Margaret Thatcher som smickrande (!?) fick det smeknamnet av en  sovjetisk journalist där i början av sin premiärministerkarriär runt 1979.

En utmärkt film (från 2011) finns med Meryl som Margaret och som kanske visar mer mänsklighet än järn av denna ”hårda” Iron Lady

jarnladyn

En del kände det som en ända stor tortyr när hon var i farten – men tur att de då inte fick uppleva En Järnjungfru som  visserligen är ett fiktivt tortyr- och avrättningsredskap, men påstås ha tagits till och använts år 1515 för att grymt ta livet av en dåtida myntförfalskare. AJ!järnjungfruHur som helst så är det här ifrån som då originalbandet Iron Maiden tagit sitt namn, tror vi i alla fall – och deras låtar och album har ju i regel en fiktiv berättelse åt olika sagor samt mythållet.

Se nu bara till att du betalar med äkta pengar vid entrén till Munken, annars blir säkert  både Fröken Järn och Eddie… eller åtminstone look alike Lenta vasst förbaskade – ingen Runnig Free här inte 😉

iron-maiden-running-free--emi_5032-7_inch

Vilka låtar som nu  kommer att spelas på Långfredagen har ännu ej nått ut ur äggskalet – men jag är övertygad av att dessa ”Fröknar” kommer ge järnet!

PS: Vill du se mer fina rockbilder på fröknar & andra band med mera, kolla Lasse Oloffson fantastiska kollektion här:

Lasse

https://www.facebook.com/lasse.oloffson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *