Låtar som poppar upp i skallen / låt 1

Går du också och nynnar på låtar som poppar upp i skallen ur de mest konstiga eller naturliga situationer i din vardag!? Nu skall jag ”plåga” dig med några av dem som jag personligen nynnar eller gnolar på så vackert just nu under den heta gassande sköna solen – och de har kommit tillbaka till mig på de mest sköna oväntade sätt!

Vanligast är förstås att låtarna ”sjungs” lite tyst  för mig själv och de kommer liksom upphoppandes ur min egen jukebox som ju har över 60 års låtlyssnade på lager om än i en salig schlagerröra. Senaste ”smash-hiten” nypoppad är Cinderella Rockefella” med Esther och Abi Ofarim.

cinderella

 

Den poppade upp när annat poppade ut. Inramad och inspirerad av vännerna Lena och Peter J. med stor stugglädje i vackra viken där på andra sidan i Östersjön. För att slippa eller skippa staden Peking för en stund så är det skönt att komma till den gröna stugan och må gott. Nu var vi bjudna på allt gott i denna gran(n)a och talliga vänskapliga miljö.

När det blivit för mycket gott så måste visst besök göras bakom dörren med hjärtat, naturens gång gäller även på landet. Men här är det lite mer primitivt än i stadens stora rör för inkomst och utkomst så det är stugtoalett som gäller. Men det är ingen dålig version eller vän som trollar bort det hela utan självaste ”Askungen” kommer till din nöd. Eller ”Cinderella”, som nu den heta toan heter, bokstavligt talat gör så att bajset bränns bort!

 Det är alltid trevligt att sjunga på dass så då var ju Ester (Lena) och Abi (Peter) populära låt från 1968 det uppoppande valet då jag såg och kände röken av mitt eget paradnummer. Snacka om smoke with a little water med viss pikant doft – men miljövänlig som bara den, blott en kaffekopp aska för Askkungen att bära bort en gång i månaden för återvinning. Inte undra på att jag sjunger av glädje. En del är ju så snåla så de gråter när de lämnar ifrån sig något… men jag gnolar generöst skitfint:

”You’re the lady, you’re the lady that I love…

You’re the fella, you’re the fella that rocks me

Rockefella, rockefella…”

 

Phipips singel

Singeloriginal 1967 som blev en hit året efter – pop i topp och nu  åter i min knopp

 

 

 

Fortsättning följer:

Nästa gång om en ”nypoppad” låt som Lill-Babs gjorde redan 1961 som nu kom lite hoppande haltande fram ”tack” vare min grannes olycka!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *