Mycket tungt och kärleksfullt från Håkans tunga!

Glada

Välkommen till Skivavdelningen…en person väljer ut tre album samt en favoritlåt av en och samma artist/grupp som presenteras på måndagar samt torsdagar under november – december:

När jag träffar Håkan Lagerqvist för att prata om hans favoriter –

kiss

 – så slår det mig direkt i samtalet att detta är äkta het rockkärlek. Håkan strålar som ett litet barn som väntar på Tomten men efter julklapparna är utdelade så sitter nog både han och andra och undrar om äktheten på Tomtemasken. Är Tomten farsan, eller grannen, eller…!?

Denna besvikelsen finns inte bakom maskerna och musiken från bandet han älskar – det är ingen falsk påmålad fasad – det är känsla för sina fans som gruppen har och numera är i mycket blandade åldrar. Låt gå att det finns en stor portion kommers med prylar av alla de slag – men Håkan gillar musiken och plattorna, speciellt de på vinyl i fantastiska färggranna originalupplagor – hoppas han, för några förpackningar är och förblir obrutna!

Obruten, i alla fall nästan, är de gånger som ”unge” Herr Lagerqvist, först som tonåring, startade sin svit med att kolla in bandet Live på deras Sverigekonserter. – ”Har de spelat två dagar så har jag sett båda konserterna” säger Håkan – ”det har sammanlagt (hittills) blivit 12 konserter och två fototräffar med bandet.” Det kostar extra. Hur mycket exakt vill H inte gå in på – men att dessa tillfällen och känslan inte går att räknas i kronor och ören står klart, hellre avstår han från något annat – ett liv utan Kiss live är som kärlek utan kyssar!

Tre Fvoritlbum!

 

kiss-destroyer-1_786x786

 Destroyer  utgiven 15 mars 1976 – gruppens fjärde album

– ” Bästa skivan WOW!! Med låten ”Do you love me” , välproducerat med ett tyngre sound än tidigare plattor som låtit lite vekt.”

 

Kiss alive

Alive! Spelades in maj-juni 1975 under tre konserter. Utgiven på dubbel-vinyl 10 september samma år.

– ”Stora genombrott för mig personligen – bästa liven – du får känslan att du är på konserten. Nu har det väl visserligen gjorts lite studiopålägg men det visst jag inte då – hur som helst så är det en tung jäkla platta!”

kiss-love_gun-frontal

Love Gun  Utgiven 30 juni 1977

”Sista ”riktiga” Kissskivan som kom – tunga pärlor och klassiker så som Love Gun, I Stole Your Love, Christine Sixteen.  Här sjöng Ace Frehley också sin första sång Shock Me

 

Min Fvoritlåt!

Love Gun single

Love Gun  Casablanca 1977

” Oj, det är svårt, beror på humöret! Men Love Gun är riktigt jäkla tung, både live och studio, hör trummorna…helt perfekt låt, så bra!”

 

Håkan minns tillbaka till 70-talet och tidningen Poster där han för första gången fick syn på sitt band   – ”Ett härligt gäng sminkade snubbar med roliga namn”  Håkan fortsätter   – ”En kompis hade Alive och Destroyer satt hemma hos honom och lyssnade på Do You Love Me och gick sedan hem och tjatade hos mor och far …”

poster-special-nr-text-under-3pxl

 

Så det finns många att tacka som hjälpte in Håkan i hans passion som kommer vara livet ut, säger han utan att vare sig räcka ut tungan, eller låta det minsta tveksam.  – ”Det har blivit en stor grej i mitt liv” avslutar han och om du du tittar i ögonen på Håkan på den här fina fototillfället här nedan så ser du verkligen den sanna osminkade kärleksblicken för Kiss femte och trognaste medlem!

Håkan Kizz bild 2

Jo… Håkan glömde att ta på platåskorna! (Foto: 2010)

Mr. Lagerqvist myser och blinkar mycket lyckligt åt ”The Starchild” Paul Stanley, den största stjärnan i Kiss enligt Håkan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *