Pappers-Peters plock

Glada

Välkommen till Skivavdelningen…en person väljer ut tre album samt en favoritlåt av en och samma artist/grupp som presenteras på måndagar samt torsdagar under november – december:

Ett brittiskt blues rock band bildat redan 1965 i Battersea South West London har Peter Lindqvist i Nyköping som sina stora favoriter och då har han väldigt mycket andra band och artister att välja mellan – han har nämligen den mycket välsorterade vinylbutiken Nunnan Records i en trevlig källarlokal i sin hemstad. Det är Peters hobby efter många års samlande samt resor till många små butiker på den engelska landsbygden där han gjort fynd i sin plattpassion allra mest åt bluesrockhållet.

I sitt yrke så kör han återvinningsbil för papper i Nyköpingstrakten och berättar även om att han även under sina turer gjort fantastiska fynd och hittat hela skivsamlingar slängda bland papper och kartong. Pappers-Peter ler lyckligt efter en sådan dag på jobbet. Men allra mest njuter han förstås när detta band strömmar ut ur högtalarna:

Savoy Brown logo

 

Tre Fvoritlbum!

Savoy+Brown+-+Shake+Down+-+LP+RECORD-209551

Shake Down -67

Getting to the point 2

Getting To The Point -68

Street corner talkin

Streetcorner Talking -71

 

Min Fvoritlåt!

Hellbound train

Hellbound Train-72 

 – ” Svårt att ta fram en favvolåt, men varför inte Shake ´em on down från första plattan eller Wang dang doodle från Streetcorner talking, eventuellt också Hellbound train från skivan med samma namn!”

Den får det bli och i takt med Tomtetåget i Dalhem så låter vi den ständige gitarristen i Savoy Brown, Kim Simmonds, vara lokförare med Peter som konduktör ta oss med på en helvetes skön färd på spåret i bluesrock tempo.

– ”Tag plats, dörrarna stängs!”

…Hellbound Train I’m on it’s track 
Too late now to turn my back 
Conductor coming ticket in his hand 
Come to claim my soul 
Take me to his land… 

 

http://www.youtube.com/watch?v=3hNjxJCXfis

 

 

Nunnan logo

peter@nunnanrecords.se

Mobil 070 404 46 96

Ringvägen 23 61136 Nyköping

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *