Poptimal Olympisk tillställning!

 

Vilken härlig start på årets popgiss som går under namnet  XIII POPOLYMPIC GAMES VISBY 2016 – den första deltävlingen blev som en enda stor uppvärmning för det svenska OS-laget… att göra sig beredd för batalj med av alla övriga låtländer som säkert strax skall mötas, i deltävling två till exempel som är den 19 mars.

Arrangörerna hade den goda smaken att låta oss höra hela svenska eliten, eller egentligen låtar från stor till liten som spelats in, producerats och framförts av ett koppel av artister från 50-talet och fram till dags datum under svensk flagg!

Att få hoppa längd med Cacka Israelsson var ju bara det ett sand-nöje! Han är ju annars mest berömd för hästjazz och Gamle Svarten – men för att hylla den atleten så får han spela upp denna mycket moraliska visa långt ifrån sandlådenivå – eller kanske för undvikande av detta som han nådde så långt i längdhoppsgropen!

Inte nog med detta, han var förtjust i häck också. Karl Erik ”Cacka” Israelsson var svensk landslagsman i friidrott. Han blev svensk mästare i längdhopp 1951 och på 110 m häck 1952.

Men tillbaka till Popgissarrangörerna som skall ha all heder att få till det på ett intressant sätt under kristallkronorna på Donners Event. Så här i moderna tider så visades fina finurliga följdfrågor upp på väl synliga skärmar och unga raska runners fick in fint ifyllda svarslappar snabbt.

Rara rättare fixade snabbt ihop så vi fick med oss diverse poäng hem. Men poängen med detta härliga arrangemang är ju inte själva poängen utan den goda glada glädjen att få höra musik som ibland du minns men att den för huvud taget finns!

Många pannor i veck och lyssnade bekymrande öron – men mest glada leende och ett olympiskt beteende – ja det skall väl i så fall vara sportdrycken som var lite mer spetsad än med bara sockervatten. Här får Kjell symbolisera hela härliga tävlingen. Han har pokerface, andra vill gärna gunga mer och hålla takten hela tiden. Här finns utrymmer för allt! Härligt!

Längtar redan efter nästa omgång även om jag redan nu har för mycket pop i knoppen. Missar dock den på grund av fastlandsresa, men som tur är har vi fin reserv i vårt lag som är en jäkel på att hitta missing people. Misstänker att alla lag får leta lite mer utanför Sveriges gränser då!?

Ett av de sista orden från Peter Wennblad & Co var att ”nya överraskningar väntar”… det är så ett trevligt arrangemang skall vara, ingen skall gå säker… lite svettigt redan innan start så prestationerna i OS-grenarna blir Poptimala! 

Undrar vad alla lagen nu kommer ta till för träning och taktik!? Det gäller kanske att kniiiipa om formen!? En lämplig outro på det tack!

Anita Transistor tackar för första takterna – det gjorde ni verkligen fint så vi gungar på höften fram! På riktigt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *