Rapport från en Bananrepublik del 2…

… en stundtals mycket avskalat fruktflukt

 

Det är mycket lätt att skriva något vaket om Bananer i pyjamas, för de stojar och står på. Det var däremot sannerligen svårt att få ungarna i säng sedan B1 & B2 med anhang hade busat och jagat björnar i tv-rutan.

Bananer i pyjamas

Men en betydligt vuxnare vaken publik hade en nästan naken Josephine Baker framför sig på scen när hon utförde sina härligt häftigt höftigt rytmiska erotiska danser, i en äkta banankjol, så var det bus på riktigt. Åh så många män som ville vara med och faktiskt fick plocka från den lätt bronsbruna kalasklasen, bananfröna spreds generöst med gott resultat.

Josephine Baker

 

Det var väl först långt senare när Bananarama iklädde sig några liknade plagg som scenen blev så fruktigt fuktigt exotisk igen, fast bara lite lätt försiktigt avskalat.

bananarama

 

Att sedan ett gäng herrar i lustiga djurkostymer försökte få banankontakt var väl skoj, en stund, men knappast världens mest upphetsande kostymer, lite för mycket statisk elektricitet där, men gitarren var det ju skönt böj på.

ebb

 

På tal om banankontakter så var det just sådana som jag bokstavligt kom i kontakt med i mina unga stapplande försök att koppla in min första skivspelaren där bak i ett av rörradions ännu outnyttjade små spännande ingångar. Det var gulliga greppvänliga små saker, en röd, en svart, så det var sällan det misslyckades, alltså helt klart lättare att få banankontakt förr, och hör sen! Tänker plötsligt på efterföljande din-kontakter med sina små ynkliga stift och jag mår genast sämre.

banankontakter

 

Det får vi bums åtgärda med en rejäl banansplit, så ja, nu känner jag mig inte ett dugg splittrad, bara mumsigt spritsad.

bananasplit

 

Avslutar denna rapport med gruppen Youngbloods som hade en medlem på gitarr och piano som hette Lowell Levinger med smeknamnet ”Banana”. Klart jag blir lite avundsjuk och undrar om han åt väldigt mycket av frukten eller om han bara var riktigt rikligt utrustad. ”Get Togheter” så får du kanske svaret!

 

Har du någon egen bananhistoria som du vill dela av dig med eller någon annan favoritfrukt!?  Dela gärna med dig genom att komma med en kommentar i fältet här nere!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *