Record Store Day – värd att firas… varje dag!

Är du passionerad av skivor – allra helst på vinyl – så är det ju skönt att lite då och då unna sig en ny, fast kanske gammal platta som numera finns i så utmärkta nyutgåvor i välsorterade butiker.

vinyl-12

Jag botaniserar gärna i diverse skivbörsar i jakt på plattan med hål i mitten som jag vill ha – gärna i gott skick, roligt omslag, kanske en speciell pressning, men mest för musiken och det underbara ljudet förstås.

Alla samlar vi på olika artister av olika skäl och det finns många genrer och smaker så det räcker till för just ALLA!

Ett sätt att nu hylla detta mäktigt härliga sätt att köpa musik på plast är att ge den en firardag och det är nu på lördag den 16 april med diverse RSD-nysläpp samt aktiviteter i butiker över hela landet.

record store day

Dessutom lite live-spelningar från artister med hjärtat på rätt ställe – nära oss musikälskare.

Nu är frågan – hur firar du denna dag på Gotland!? Ja tyvärr har ju utbudet på seriösa kunniga skivhandlare med återkommande öppettider minskat väsentligt idag…

… men så får jag ju napp! I kombination med fisk och annat gott. Det är Coop Records som gör mig  modernt nygammalt skivglad! Dessutom öppet för fångst alla skivsugna dagar 😉coop records i butikencoop records rosa

martin kristensen coopSå har ju Martin Antikrist-ensson! trevliga skivtips till dig varje vecka här på Glatt Platt eller Skvatt Galna Gotland – diverse personligt fina fantastiska resor in i musikens underbara värld!

Han ÄR en riktig Sunshine Superman – besök honom , jag lovar han strålar 😉

I övrigt på Record Store Day hemsidan kan du som befinner dig på annan ort förhoppningsvis hitta nåt Record Store Stök på en plats nära dig.

http://www.recordstoreday.se/index.html

Finns även att finna på Facebook förstås

https://www.facebook.com/RecordStoreDaySverige/?fref=ts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *