Riktigt rikligt vinyligt med Råd & Rön !

Bläddrar med förtjusning i senaste numret av Råd & Rön som har en mycket trevlig artikel om skivformatet som jag och många med mig älskar.

Foto: Glada Gotland

Här på Glada Gotland har vi  ju numera Råd Rön & Roger – ja du såg och hörde väl Mr. Andersson surra igång igår med The Stooges i sitt Fun House 😉 … flera kärt framplockade vinylexemplar kommer du kunna njuta av framöver.

Så då i pappersupplagan av Råd & Rön finns fin intervju med mannen i djuraffären, Pet Sounds, som fått se skivformat komma och gå.

Nu trivs han som bäst igen och kan glatt vifta på svansen… eller smeka pickupen med ståndaktig stolthet.

Foto: Glada Gotland

Det är en riktigt trevlig pratstund med Stefan Jacobsson …. i en av, i mitt tycke, Stockholms allra trevligaste och anrikaste skivbutiker – Pet Sounds Records på Skånegatan. Även kunder kommer till tals här, samt presentation av sköna skivomslag!

Foto: Glada Gotland

Visste du förresten att när Rabbis Records flyttade in på Stora Torget i Visby så låg det faktiskt en djuraffär där innan… vi hittade en ödla under den gamla entrémattan.

Den stackaren försökte väl fly till friheten och bli en King i Byn and make Love i stadens gränder… precis som Jim Morrison !

Det är lätt att bli sugen på att kunna spela vinylskivor igen och du som nu vill ha gott ljud men kanske har gjort dig av med själva skivspelaren – då har Råd & Rön i samma nummer en opartisk test av dessa skönt snurrande lyckobringare – kolla gärna här

Skivspelare – Bäst i test

Vinylskivan säljer bättre än på länge.

Vi har testat 25 stycken skivspelare. De som spelar bäst har engagerande, underhållande och detaljerat ljud medan de sämre modellerna låter tråkigt. Flera av spelarna har usb-port för den som vill digitalisera sin skivsamling.

I vårt test av skivspelare har vi bland annat:

  • Låtit en panel lyssna och bedöma ljudet.
  • Gjort ett tekniskt test av spelarnas ljud.
  • Testat hur bra de är på att digitalisera en lp.
  • Testat hur enkla de är att använda.

https://www.radron.se/tester/ljud–bild/skivspelare/

Foto skivspelare: Råd & Rön

… gillar vinyl!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *