Rolling Stones räcker ut tungan i Visby

Glada

Skivavdelnigen Pick Up fortsätter att spåra Hett & Etikett/3

Sticky fingers 003

Första skivan med Rolling Stones där den nya lips and tongue logon presenterades var på LPn Sticky Fingers som kom den 23 april 1971. Då var tungan inte så stor ännu ja riktigt pluttig faktiskt och dominerade inte alls bilden. Nu var det mer Andy Warhols design på konvolutet som kittlande skivköparna ordentligt.

Så genialiskt enkel fast ändå komplicerat med riktig dragkedja i jeansgylfen och ett innerkonvolut med vita fylliga kallingar som kanske hade lite väl mycket urinspill med olagligt drogstänk – tyckte vi snälla lagenliga mellanölspimplande Stones fans.

Sticky fingers 004

Jag letade i min lilla samling med Stones plattor (läs LP) inför dessa rader men kunde inte hitta originalet….bara en CD variant i potensfri plast.  Kollade med lillebror och tuff som han är så klädde han på sig ett par av dessa balla jeans där på sjuttiotalet och han fastnade bokstavligt talat i dem. Nu fick jag med teknikens hjälp låna lite fina foton – som du ser härligt slitna och väl ingångna precis som ett par sköna jeans skall vara!

Sticky fingers 008

Idag är nog denna logo en av världens mest kända reklamsymboler och förekommer även i lite fria former men det går verkligen inte att ta fel på att det är något som stenarna rullat in eller ut på tungan. Till och med på Dressmann kunde du för något år sedan ekipera dig riktigt tungligt. 

Rubriken i dag berättar sanningen för på fredag den 7 februari kommer bandet spela live i Visby på Folkets Bio. Då blir det sommarfest och kanske har du då en lämplig T-shirt att sätta på. Det är den heta konserten från 2013 hemma i London Hyde Park kallad Sweet Summer Sun – stensäkert kommer det slaskiga vintervädret rulla iväg och sommarkänslan värma riktigt gott där i bänkraderna.

rolling stones 003

Precis som Hep Stars, som du kunde läsa om här i Hett & Etikett förra gången, så är det 50 år som band som nu firas för fullt på Rolling Stones omfattande världsturné och munnen & tungan  fortsätter på sitt skönt slickiga stickiga rock & rollsätt… att hålla ut!

stones 50

PS: Här kan du läsa mer fakta om Sticky Fingers, snabblyssna på låtarna samt leta dig vidare på var gruppen befinner sig just nu, förutom i Visby förstås!

http://www.rollingstones.com/release/sticky-fingers/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *