Sjung om en härlig sommardag

Dags att ta till Family Four igen som verkligen kan…

…nynna en sång, tralla en trall
Gnola en låt som minner om sommar
Känn hur det doftar ifrån salta hav
När vi nynnar en sång, trallar en trall
Gnolar en låt som minner om sommar
Sjung om en härlig sommardag

Foto: Vinylsingel släppt 1972 på Metronome Records

Det här är riktigt rara toner det! Och nu är det ju inte ”bara” en sång utan förhoppningsvis på riktig!! Så sköt dig nu sommaren när vi är mitt i dig!

På släktbesök här har redan varit fler än Family Four och vi har hunnit med fantastiskt fina Fårö och bland annat sett raukar som har bra längre hållbarhet än enkel Sommars(t)ång.

Förhoppnigsvis kommer dessa fint formade limestonestatyer stå länge länge till och tala om gång på gång att vi människor är små fast vi ibland leker stora och är skitduktiga på att snabbt det fina förstöra.

Foto: Glada Gotland

Är du/vi dock del av naturen och ödmjukt inser att det är det enkla och just det naturliga som skall oss förföra åhhh kalkkänslor som ger glädje, kraft plus så mycket kärlek i nuet- samt för de som skall ta över framtiden.

En sång att hylla det hela med är förstås fint – har kommit på mig själv att ofta nynna för mig själv på mina favoritlåtar, i duschen, på morgonen när jag vaknar, på cykelturer, i bilen, när jag sitter här vid tangenterna… vid lite olika sköna vardagliga tillfällen.

Min fru tittar ibland på mig och undrar om  Enrico Caruso Krusell…

Foto: https://sv.wikipedia.org/wiki/Enrico_Caruso

…är på rymmen – för min sångröst och text låter säkert mer som nåt riktigt gammalt retromummel… lallande. Alltså tvärtom mot denna skönsjungande italienska operasångare. Här dessutom med mysig musikalisk mustasch ⇓

Men min Kära och alla andra nära – mitt sångarhjärta är friskt fräscht och bara levnadslyckligt tra tra trallande.

I am no operastar… men jag nynnar gärna ändå!

Låter dock min vän Van få sköta en av mina personliga favoritnynnsånger när jag försöker leva som jag lär med kärleksfulla… sweet things!

Oh sweet thing, sweet thing
Sugar-baby with your champagne eyes
And your saint-like smile

Kram  Trevlig Midsommar.

One thought on “Sjung om en härlig sommardag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *