Skyddande skivparaply behövs det!? Regn är ju befriande…vått!

Så kom det då över ön – det efterlängtade regnet.

Torrt som tusan har det ju varit så det sinat i brunnar och både gräs och grödor har skrikit efter fukt 🙁

Nu kommer det äntligen och i de väderprognos som jag har, den i min vänstra lilltå, säger att nu blir det riktigt och rikligt blött!

Har för att hylla denna våta naturliga nederbörd plockat fram mina absoluta favoritregnlåtar så du kan lyssna och njuta i takt till dropparna 🙂

Jag börjar med en dramatisk… som slutar vått lyckligt! (släppt första gången oktober 1982)

Sedan tar vi oss tillbaka i regntiden till en låt som var B-sida på The Beatles ”Paperbackwriter” som jag gillar mycket för dess trummor och lite knasiga sound heter gott och gott ”Rain” (släppt första gången juni 1966)

De moderna The Rolling Stones kan hålla takten i det blöta de också – skönt gung och mysigt påhitt att göra i vått  & torrt! (släppt första gången september 2005)

Sedan flyter vi bort i tiden och med hjälp Betty Barth, artistnamn, hon hette egentligen Lisbeth Bodin och var den som sjöng ”Jag såg mamma kyssa Tomten” som riktigt ung tös! En röstkonstnär!

Åtskilliga artister har ju tolkat dessa skyar – men här får jag lite gåshud, eller är det det kalla regnet som börjar knottra… (släppt första gången en riktigt regnig dag 1941)

Sist men inte minst under denna skivkavalkad i regnet  under skyddande skivparaply, men behövs det!? Regn är ju befriande…vått…

Skivparaply

…så jag låter Pink Floyd flytta och flyta ut på landet i en låt från filmen Zabriskie Point, så skönt plinkande så du kan säkert höra dropparna så sakta fint falla styckvis!  (släppt första gången en riktigt psykedelisk dag 1970)

Och du, har du någon favoritlåt som du vill att vi skall plaska tillsammans i – sänd gärna in den genom en kommentar i fältet här nere och gläd dina regntörstande kamrater lite extra ⇓⇓⇓våt dag önskas till alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *