”Vackat kan vare sånt som kalles fäult nån annanstans”

Så många skyltar och budskap det finns där ute – både bland reklam, hänvisningar samt diverse konstnärliga utsmyckningar.

Här vill jag gärna redovisa några av sommarens (hittills) finfulaste ö-bokstäver som satt gott glatt gotländsk intryck på lilla mi!

Att vid äkta Bankomaten ibland fått detta hårda men ibland så sanna penninglösa meddelande har vi nog alla nån gång erfarit:

Foto: Glada Gotland

Men att fritt fullt utav naturen barfota njuta och bara bli betagen går ju utmärkt fint – ja se på den som den är och ta till dig miljÖn- utan begär. Koden är enkel: Respekt.

En av mina personliga favoriter och lite tur med mobilkameran hade jag här när ”Jag” med min Dämon klev in i bild här!!

Foto: Glada Gotland

Lite mer ”otur” när jag ville fotodokumentera min sons besök här på norr under en cykelutflykt, med mera, till bland annat till denna Fina (!?) plats – finn ett Fult fel!

Foto: Glada Gotland

Här fick jag gå riktigt nära för att be bokstäverna att svara… lite svårt att se mot de ljusa molnen, men välkommen säger TARAH!

Foto: Glada Gotland

Här på Smöjen på det mäktiga industriminnet vid ett av kalkbrotten finns Graffiti – men jag undrar om betydelsen här, eller är det bara ett felstavat FUSK!?

Nja, här har det en gång jobbats hårt och ordentligt med kalkstenen så visst är det på riktigt, så det så! Kanske hette förmannen F U K S H – så låt oss hylla alla stenarbetare i full konstnärlig frihet!

Foto: Glada Gotland

Sist men inte minst när det gäller budskap, som avslut denna gång, är när jag får syn på denna minnesstens baksida – inskriptionen på framsidan var helt borta av tidens tand.

Men här på den så härliga ”andra sidan” så kommer Allan Larssons så fina text Summarn Kummar  lyckligt trallande i mitt huvud:

Vackat kan vare mosse pa en gammel sprucken stain,
vackat kan var u hald si bei fast bärgningi är klain.
Vackat kan vare sånt som kalles fäult nån annanstans.
Visst skudd de vare trist skudd de var um Gotland inte fanns.

Foto: https://www.discogs.com/N%C3%A4r-Revyn-Brimsar-Brummar-N%C3%A4r-Revyn-1975/release/7272970

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *