Vi bara luras, lura, lura, luras bara luras allihop och överallt

Vuxna som fuskar har vi nu fått lära oss är värre än vanligt – åtminstone när det gäller det rattande i Folkvagnsparken som pågår i Autobahnfart just nu… Nicht Gut!

Eftersom jag själv numera väl kan titulera mig en mogen man så måste jag rannsaka mig själv och se om jag själv fuskat i nån större skala… medvetet i modern tid!?

Har ju inte så mycket att manipulera och vibrera med… får vara glad om den lilla skinnspiken lyder husse när den matas med mumsiga piller. Eller är det sockerpastiller som jag får betala dyrt för hos Farbror Doktorn!?

Farbror doktorn är en luring, ja en riktig luring,

farbror doktorn är en luring, och det är vi allihop.

Ja lurades gjorde det redan 1970 och den eminente vissångaren Stefan Demert…  den heter ”Luring” inget lurt med det – eller!?

Ja lyssna in ordentligt med tratten och sjung med hurtigt i refrängen på vad visorna för smutsiga öron visste redan då:

Vi bara luras, lura, lura, luras
bara luras allihop och överallt

Annars måste jag nog gå rätt långt tillbaka när och där jag kan erkänna att jag hade ett riktigt sant utsläppsfusk men skyllde på en av mina barn.

Hade käkat omåttligt mycket lök den dagen det hände …och lilla magen kändes som ett mindre gasverk och luktade som rena avlopps dito.

Pruuuuut! Puuuuuh va´ skönt!

Precis innan oväntat ”fint folk”  kom hem på besök för att kolla in den rätt nyfödda familjemedlemmen. Rosa och rar, babyn alltså!

Oj, där låg ångan och ångesten i rummet – ja på ren svenska så luktade det skit!

Snabb i (s)tanken så skyllde jag på att den ”lille” just krakelerat och jag skulle just se till att blöjbyte måste ske omedelbums!

Ursäktar mig och drar mig undan med berömmelseorden över min älskade baby:

Blöjan full av Pappas gull!

Snacka om fusk – borde väl kunnat fatta att gästen kan skilja på skit och pannkaka!

Men är du mån om utsläppsrätten och vill ljuga i nöd i stället för lust så är det fint att ha en ännu icke talande avkomma till hands!

Men nu när jag lyssnar på den här låten så tycker jag att jag känner igen alla löften… ja till och med låten… hur är det Herr Trubadur… du ser ju rätt pålitlig ut!

stefan d

Trubaduren är en luring, ja en riktig luring,
trubaduren är en luring, och det är vi allihop.
Texten och musiken har han skrivit själv, tror ni,
men det är en översättning och en stulen melodi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *