Vi gick händelserna i förväg litet grand förra gången…

Hej,

martin ny

Vi gick händelserna i förväg litet grand förra gången…

get

För innan Varg (Burzum) haft ihjäl ”Euronymous” (Mayhem) så hade Euronymous skivbutik, Helvete, på kort tid dragit till sig, skolat, mobiliserat och intensifierat, i princip all norsk pubertal satanistisk ondska.

helvete

Darkthrone, Immortal, Emperor, etcetera lärde sig alla här att ta steget från Death till Black, samt att ta steget från ord till större ord eller till handling. Emperors ”Faust” och ”Samoth” gjorde sig skyldiga till mord respektive mordbrand av ett flertal kyrkobränder.

Darkthrone gjorde sig med plattan ”Transilvanian Hunger” skyldig till rörelsens antagligen första politiskt riktigt tveksamma övertramp (mer om detta senare).

immortal

Den norska/skandinaviska Black Metal-rörelsen hade startat krig mot kristendomen, vilket i och för sig var som att sparka på en död häst med tanke på att Norge/skandinavien redan vid denna tidpunkt var ett av världens mest sekulariserade länder.

I Finland vid samma tid åt ett Black Metal-band upp en man – jo sant, och i Tyskland prydde bandet, Absurd, sin ”Thuringian Pagan Madness” med en bild på gravstenen över ett ”fan” som de nyligen haft ihjäl.

I Sverige brände medlemmar i småländska bandet Domgård ned en av Sveriges mest konsthistoriskt intressanta träkyrkor och Jon i Dissection gjorde sig också han skyldig till mord. Mayhem hade verkligen skapat Mayhem. Fortsättning nästa gång.

I övrigt så har Coop Records under senaste dagar fått in Bland annat Morgan Delt’s andra fullängdare. För er som inte känner till Morgan, så är han som en trippigare Tame Impala eller som en Nick Nicely för 2016-talet, eller som om Paul McCartney och Elliott Smith skulle ha överdoserat sig på peyote hemma hos Popol Vuh som för tillfället skulle ha delat boende med Röyksopp. Mycket bra!

morgan-delt

Pascal’s nya kommer in under detta veckoslut. Mycket fin publicitet har bandet fått de senaste veckorna. Ett STOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORT plus av Coop Records får man om man gör sig obekväm i TV-sofforna, det hade vi också gjort i deras ställe.

Pixies nya är inkommen! Apropå the Pixes ska vi nu berätta om ett litet missöde som delvis hade att göra med the Pixies. Året var 1996 och Kent hade precis släppt ”Verkligen”.

Spelade på den beryktade krogen, Smögenbaden, gjorde de denna kväll, och efter spelningen gick en av undertecknads polare fram till en pruttfull och emo-tionell/spritpompös/indie-egocentrisk Jocke Berg och sa: ”Allt ni gör, är att kopiera Pixies” varpå Jocke blir blixtförbannad, alltså som en jävla havskatt, och flyger rakt i halsen på min vän.

Ett gammaldags slagsmål utbryter och stora delar av Kent rumlar likt drängarna i marknadsscenen i Emil i Lönneberga runt med ”feskarpöjkarne” på Smögenbadens dansgolv. Snart blir vi alla vänner igen för det visar sig att Markus Mustonen saknar en Kraftwerk-singel vilken undertecknad har dubblett av.

Med andra ord så läker Kraftwerk alla sår som Pixies och Kent river upp.

Coop Records har härmed också den stora äran att stolt meddela att vi kommer att sponsra Distgiss 2016!

Distgiss

https://www.facebook.com/groups/distgiss2016/?fref=ts

Fiiiiina priser från Coop Forum och Coop Records kommer vinnarlaget att erhålla. Kanske blir det ett stycke ost, ett stycke fisk, ett stycke kött, ett stycke vinyl, eller ett stycke Lasse Hoffman… vi får se

Vi har också den stooooora glädjen att meddela att världshistoriens absolut allra bästa acid-punk-post- psychedelic-country-rock-plattan är på ingående. Den helt fabulöst fantastiska ”Gilded Palace Of Sin” med Flying Burrito Brothers har vi äntligen, tack vare Lars och Border i GBG, lyckats att få tag i! Tack Border – ni är bäst!

flying-bb

Och jo, fantastiska Radio Dept’s nya kommer in under veckan – kanske det bästa med det hela!?

radio-dept

Sov gott

https://www.facebook.com/coopforumrecords/?fref=ts

Martin kristensson

Martin Antikrist-ensson!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *