Murmusik!

Berlinmurens fall  firas på olika sätt – en av de vackra murarna här ”hemma” som vi i alla fall inte vill falla utan snarare fast fira!

Det gör du såklart bäst genom ROCK! 

 

Rock am Ringmuren är ett musikprojekt med syfte att skapa musikevenemang i Visby året runt.

Vi som står bakom är ett gäng hobbymusiker som spelar i olika tributeband.

Nu i december så kommer det firas friskt med fyra fina band på Donners Event… innanför ringmuren på Mellangatan i Visby!

Foto: https://www.facebook.com/Rock-am-Ringmuren

Glada Gotland har roat sig genom att kolla in originalbanden som nu kommer att hyllas – vad spelade de för omkring 30 år sedan, ja samma år/tidsperiod som muren i Berlin monterades ned… av det fria folkets vilja!


Neil Young 1989 släpper albumet Freedom  med ”Rockin In The Free World” – låten är skriven av gitarristen Frank Sampedro medlem i det utmärkt galopperande bandet Crazy Horse.

Tippar tributen genom The Young & The Rustless kommer kännas allt utom  … rostfritt!


ZZ Top  kommer året efter 1990 passande med en återvinningsplatta!  Recycler.

Betong och stål låter så här då!

PP Top har säkert bra blandning i sin blandare av diverse gångbart ZZ återbruk!


Queen 1989 The Miracle – tyvärr kunde inga mirakel göra så att Freddie blev frisk från sin sjukdom… men musiken och minnena är odödliga.

Fat Bottomed Girls heter det feta gotländska bandet så Drottningen kommer att bestå ljudligt ljuvligt länge länge än… längre än alla tysta murar i världen!


U2 släpper sitt sjunde album 1991 Achtung Baby så klart påverkade av allt som hänt både med muren och annat.  Det är ett tidsdokument för ett Europa i förändring och de flesta texter handlar om kärlek & uppbrott.

Vilka hästar som Mad Dog + Guests kommer rida in och högt på återstår att höra – bara de inte river murhindret!


Som extra reklam inför dessa fina fyra gotländska rockband fantastiska framträdande så släpper nu mannen som gett muren ett ansikte en riktigt läskande törstande teaser – sippa gärna här ⇓ 

Mer mur hittar du lättast här:

www.rockamringmuren.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *