FÅR MAN HANDKLOVAR OM MAN BRYTER EN TYSTNADSPLIKT????

Nu har jag varit tyst jättelänge!” VA ’ ? Kan Skifsan va tyst ??” …Jaa , faktiskt , jag har varit så illa tvungen ! Jag har i och för sej pratat & tyckt jättemycket om ditten & datten annat , MEN det jag nu ska skriva om har jag varit tyst om …. Sen i mitten av september !!!

I måndags började TV 4 att sända Sveriges Mästerkock, … Sms’n plingade flitigt på min mobil och mailen trillade in … – ”SÅG VI DEJ PÅ TV NYSS ???” …. Svaret är JA !

I augusti fick jag ett telefonsamtal från ”Casting Mästerkocken”, jag gjorde en intervju på över en halvtimma, totalt oförberedd fick jag, tok & mat-nörden, svara på massa frågor om mej själv, mitt liv och min syn på mat, kunskap & känslor, mat, mat, mat …… & mat !!!

Nån vecka senare fick jag ett mail … – Jag var välkommen till Stockholm på audition! HJÄLP OCH TJOHOOOO! Min kära väninna Linda & jag drog iväg … Till Stockholm , med en jäkla massa köksredskap och schyssta Gotländska råvaror i bagaget , det man inte får se på tv är att det sker en ”kvaltävling” innan det förhoppningsvis är dax att få laga mat inför kamerorna ….

Det var en herrans massa olika människor som trängdes i ett tack & lov välorganiserat spektakel Mina bästisar Linda och Lena var med och vi hade en rolig och spännande dag . … Jag lyckades bra och gick vidare!!! Där började allvaret och både jag och Linda ( som var med även dag 2 ) fick skriva på papper om tystnadsplikt ! … Så vi har varit tysta sen den 16 september MEN … NU … Kan jag tala om att jag har varit på audition till Sveriges Mästerkock (för jag har ju synts på tv)

mästerkock logo

Jag fick tillsammans med några andra utvalda laga mat till de tre mästerkockarna i juryn … Anders Dahlbom, Marcus Aujalay och Leif Mannerström och jag har bara gott att säga om dessa herrar, trots att jag inte gick längre i tävlingen. Jag var inte tillräckligt bra där! Men jag blev inte ett dugg förnedrad eller kritiserad …

Jag bockar & bugar & niger ödmjukt inför de duktiga matlagare som gick vidare och är glad & tacksam för att ha lyckats ta mej så långt som jag faktiskt gjorde! … Och vet Ni , hade jag varit dålig så hade jag ju fått mer tid i rutan … För det är ju de bästa och de sämsta som visas …det är så jag ser på det ….. Det var ett roligt äventyr OCH TACK SOM TUSAN TILL LINDA & LENA som var med mej! Nu tänker jag fortsätta att vara Mästerkock på Skifs Mansion!

PS – man vågar bjuda mej på mat och gör det gärna!!! DS

 

Karin på plats

 På plats, sist i kön …

Karin som ringlade sig långt

...som ringlade sej långt! Det var många som hade gått vidare till audition…

Karin hej och hå

 HEJ & HÅ … Nr 272!

Karin Lena hjälper mig

Lena hjälper mej att läsa igenom restriktionerna…

Karin triss

Vid första uttagningen bjöd jag på detta … ”En Triss i Gotländskt” …hembakat knäcke med ”gubbröra gjord på rökt flundra ” , liten kroppkaka med rökt lammfiol skirat smör & salmbärssylt och en ramslökssoppa …

Karin juryn var nöjd

… Juryn var nöjd och jag gick vidare tillsammans med denna lilla grupp…

Karin var nöjd

Nöjd var även jag och firade lite…

Karin nakna kocken

Lekte nakna kocken på hotellrummet och förberedde dag 2 och ny matlagning inför juryn… 😉

Karin nu var det dax

Nu var det dax för Skifsan … Skulle det gå hela vägen??

Karin nää

…Nää, nån Sveriges mästerkock, det är jag inte! Men det var kul att få vara med så länge det varade… 😉

Karin hemskickad

Hemskickad!…Å nu sitter jag där under korkeken å luktaaaar på blommorna! …

Karin vilken tur

Vilken tur att jag bor på Gotland…

Karin gör inte ont

Det gör lixom inte ont alls att komma hem då!!!

Karin fortsätter

Så jag fortsätter att vara Skifs Mansions Mästerkock och är väääldigt nöjd med det!

 

Och så äre ju FRELALALALA oxå! … Så det är hur bra som helst ! KRAM PÅ ER! & SKÖN HELG!

3 thoughts on “FÅR MAN HANDKLOVAR OM MAN BRYTER EN TYSTNADSPLIKT????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *