Varsågod – mer vinyl serveras villigt!

Vad glad jag blir och känner mig riktigt på gott skivhumör när jag läser i dagens (9/1-14) papperstidning Gotlands Allehanda  – det är liksom att gamla nyheter blir som nya och andas så mycket retro som helst – fast i nypressning!

Det handlar om att vinylförsäljningen är den högsta på 15 år, den har fått ett uppsving och under 2013 i Storbritannien så såldes hela 780.000 stycken vinyler vilket är den högsta siffran sedan 1997.

  • Artic Monkeys – ”AM”
  • Daft Punks – ”Random Accsess Memories”
  • David Bowie – ”The Next Day”

Där har du de tre albumen som sålde allra mest på de brittiska öarna – vilka som gick bäst här hemma i Svedala får jag forska vidare i och återkomma till.

vinylskivor 2014 015

I samma tidning – nu på annonssidorna hittar jag också under rubriken Film & Musik köpes att just en skivspelare för vinylskivor önskas köpa! Dessutom någon som gärna vill köpa din LP & Singelsamling och du får bra betalt  för rätt skivor! Inte nog med det i Visby så är det dessutom vinyl-loppis där allt skall bort till maxpris för 40 kronor/stycket.

Till detta kommer så då välsorterade alla ”nya” vinylbutiker i Visby, Burs och även hos spridda loppisar i staden och på landet. I Klintehamn hittar jag i den lilla ”diversehandeln” Gregory´s mycket varsamt välvårdade plattor i fina fodral samt härligt kunnig musikalisk handelsman.

vinylskivor 2014 004

Den hjärtformade vita vinylen på bilden är en singel 45 rpm utgiven 1983 på skivbolaget Crash med Colin Heywood. Sid A: ”Dream Lover. Sid B: In On The Action”

Vilken gammal eller ny vinylplatta köpte du senast själv? Berätta gärna om den här på Glada Gotland så snurrar vi igång 2014 på än mer 45 eller 33 1/3 varv, välkommen till ett skönt spinnande vinylår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *