Puma fick Karin & Co att öppna Gluggen!

SEX & SAMLEVNAD …..

…& annat viktigt , var bland annat Owe Järlö med och startade kurser i ,för gotländska ungdomar på 70 och 80-talet . Läste på Hela Gotland om en reunion för de som var med då …. Året var 1981 , jag bodde i Älvdalen , en liten by i norra Dalarna . Jag och mina polare saknade en ungdomsgård , vi ville ha disco & ett mysigt ställe med schyssta aktiviteter för oss i tonåren. Vi började forska (detta är lååååångt innan Google ens var påtänkt) och med hjälp av en journalist på Mora Tidning, Motorklubbens ordförande och en fritidsledare fick vi nys om Puma, i Visby, på Gotland , där ungdomar själva fått fixa till en ungdomsgård! Dom körde, i tre bilar, ned oss till Gotland för ett studiebesök .

Vi blev varmt välkomnade på Puma och fick bo i ett ”kuddrum”

Det ordnades disco , en gymnastiksal kläddes i silverfolie & Pink Floyd’s -The Wall har för alltid påmint mej om just detta ! Vi fick ett smakprov på SEX & SAMLEVNADS-kursen (OBS – helt teoretiskt ) och det diskuterades om droger, självmord, aborter och annat viktigt i ungdomars liv …. Mora Tidning fotade & skrev reportage , … Vi åkte hem fyllda av idéer och kreativitet . Kommunen gav oss ett hus och massa pengar (gamla goda tider)… Vi fixade , målade, tapetserade,möblerade och öppnade GLUGGEN , som vårt ungdomshus fick heta ! … – JAA, sen nästan 10 år senare flyttade jag hit och skaffade familj och nu skriver jag det här … TACK Owe Järlö och alla andra som så varmt tog emot oss och inspirerade oss … Då 1981 , … !!!

… NU – FRELALALALA

i Augusti 2013 , första arbetsveckan avklarad , jag har haft ett långt skönt sommarlov och måste erkänna att jag varit lite jetleggad , det har varit lite höstigt tycker jag ,men har envist vägrat släppa taget om sommaren ändå …. ÖNSKAR ER ALLA EN FIN HELG -helst solig & varm ! KRAM från Skifsan

 

Karin aw

Eftersom jag har börjat jobba igen så kunde jag ha AW ( after work )

Karin på surfers

Besökte favoritrestaurangen Surfers häromkvällen och där var maten & servicen som alltid bäst ! Här friterad tofu … Mums !

Karin rosa moln

God mat i gott sällskap får mej att sväva på rosa moln!

Karin the wall

En hyllning till mina gamla discominnen … THE WALL!

Karin granne på cykle

Jag har ( förutom ringmuren ) några härliga grannar här i kvarteret Fiskmåsen … Den här fantastiska människan & hans fina fru utökade den skaran , nyinflyttade nu i sommar . Bravoooo !!!

Karin sex samlevnad bild

1981 – Jag, iklädd palestinasjal & rolig / fånig min … redan då ! Och mina vänner från Älvdalen , uppställda framför St. Karins ruin ! På Gotland för att besöka Puma i studiesyfte ….

Karin friday is my day

2013 … En del har förändrats, somligt inte! Tack & på återseende …

 

Glada Gotland i sin tur tackar Karin Skifs som ÄR Frelalalala. Dessutom specialtack och kram till Karins mamma för värdefullt letande i fotoarkivet i Älvdalen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *