”…kulturen kan blomstra vackert utan en vissen skyltskog…”

Hallå där Herr Gårman…

vart har du gått iväg någonstans du är väl inte ute och slarvar!?

 – ” Åh nej inte jag inte…har bara streckt lite på benen och kollat dagsformen – annars så finns jag ju alltid på skylten och i vägen… ja de vita breda strecken du vet, det är jag det, väl synlig förstås så de som skall använda mig och bilister skall uppmärksamma det hela i gåtider”

 Ja visst är det så, men förr märktes du mer och var just bara till för de som skulle GÅ över en gata utan att riskera livet. Du hade ju till och med kurser på skiva och i teve.

– ” Jaha, nu tänker du på spelevinken Televinken med Tant Anita som hade trafikvettslektioner för små, de stora bakom ratten missade nog det tyvärr. Du vet väl att de hade till och med en sång till min ära – ja rena poesin!”

Nynnar :

Herr Gårman!

Herr Gårman!

På vita strecken får man

Här men inte där tut tut!

Här men inte där tut tut!

Herr Gårman!

Herr Gårman!

På vita strecken får man!

 

Men eftersom det då inte funkade på de stora så fick lagar tillsättas så de i motorfordon verkligen stannar när du och andra skall ut på dina streck, gör de det bättre nu då?

-” Det tycker jag nog, i de flesta fall i alla fall. Det har cyklister och ibland mopedister också upptäckt som far över som ett jehu ibland på mina bländande vita streck som då byter namn till fartränder!!. Så nu heter jag inte bara Herr Gårman utan ibland Här Körman.”

Just att du varit en dominerande man har ju många pipiga röster ojat sig över och ville ha en mer könsneutral syn på det hela, vad tycker du om det?

– ”Jo men i Skanör så har ju de som hållit igång med näbben fått fjädraranamma så fina skyltar där det gås. De kan kanske flytta sig norrut i landet med alla flyttfåglar. Annars så välkomnar jag frugan till jobbet, känns ju ganska förbaskat trist att alltid gå och stå ensam”

gås crossing

På tal om vägmärken, nu slår Region Gotland till med gigantiska skyltar som skall på ”ett enkelt sätt” förklara alla olika P-regler som gäller, vad gillar du det då?

– ”Ja du, de behöver verkligen gå lite trafikvett och etikett skola själva och kanske göra både skyltar och regler mindre krångliga. Vad sägs om FRI parkering markerad av chauffören med en enkel P-pappersnurra när du kommer fram till valfri P-plats. Tänk va glada och nöjda alla skulle bli och kulturen kan blomstra vackert utan en vissen skyltskog.”

 Så om alla skyltar försvinner så går du själv i pension då?

-” Ohh nej, inte nu när min kära är nära – men jag fixar nog även lite mer musikaliska medarbetare on the road som gör det mer taktfullt vilken gata du än skall krossa för vem kan väl motstå att stanna till när den här gruppen strålar till med…”Here comes the sun” !?”

Beatles gårman

 

Oj, retro men ändå nytänkande, jag säger gillar and yeah! Förresten vilket är det vackraste övergångsstället på ön i dagsläget?

-”Det jag använder när jag när jag är ledig fritidsklädd och på väg till mitt kaninhål när jag är ute och rastar min rabbis, men det är min egen hemlis än så länge!”

Herr gårman rabbis

Tack för pratstunden då, Herr Gårman hälsa Fru Gårman att vi längtar efter att få se henne också, ni är ju populärare än någonsin, tack alla förtjänstfulla år i rad!

”Tack själv… pssst säg inget till frugan för nu måste jag genast iväg och kolla in en olaglig skylt…

flyende gårman stor

bus streck

 aja baja vilka farligt kurviga busstreck det kan ju utgöra annan fara!”

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *