Vad ska man tycka?

Det skrivs mycket i medierna just nu om barn och ungdomars (elevers) användande av mobiltelefoner i skolan. Ska dom förbjudas ?

Jag jobbar ju med ungdomar i gymnasieåldern och jaa, jag tänker att det är inte lätt, det är som att plocka av ett barn deras käraste snuttefilt!

Nu är dom ju lite äldre när det är dax för mej ”att plocka av dom snuttefilten”

… Min uppfattning är att det stör skolarbetet och att det är svårt att fokusera helt och faktiskt till och med delvis om man

  • smsar
  • snapchattar
  • instagrammar
  • facebookar
  • tar selfies & groupis…
  • …eller för ett samtal samtidigt som undervisning pågår.

Så som lärare uppskattar, önskar och till och med beordrar jag att mobilen läggs undan på lektionstid! MEN, är det verkligen mitt jobb att förbjuda??

Snälla rara vuxenvärld, föräldrar, vårdnadshavare och annat löst folk – TÄNK SNUTTEFILT! … Hjälp barnen ! Vi hjälper ju våra små att sluta med välling när det är dags, vi stöttar och hittar på små lekar, belöningar och trolleritricks för att nappen ska sluta sugas på i tid och otid för att sedan hängas i ett träd eller kastas till vargarna på Skansen, vi lämnar snuttefilten hemma när barnet lämnar dagisåldern för att börja skolan …. !!!

Den kan vara svår att slita sej ifrån,den kära snuttefilten, och då kan den kanske följa med till skolan men får ändå ligga kvar i skolväskan. TÄNK SNUTTEFILT!!

Det är inte skolans uppgift att slita av ett barn nappen, att förbjuda snuttefilten! Det ska vara självklart att ungdomar inte sitter med mobiler på lektionstid men vi måste hjälpas åt … Så att det känns självklart både för eleven och läraren!

Ibland är jag så intressant/rolig/tokig att mobilen får stanna i fickan och ibland får jag tjata, för det gör jag, jag tjatar och motiverar och tjatar och ger mej inte … Och vet ni ! …Ungdomarna tar det, jag tror till och med att dom gillar det lite, för dom mår bra av regler och ordning!

Och jag säger som jag brukar – Det är klart att dom inte kan , för dom har aldrig tränat eller iallafall inte tillräckligt. Så träna på bara! Föräldrar, lärare, elever, löst folk! Och bli världsmästare över ditt eget liv – TA GULD! (och ta mobil-raster och använd mobil PÅ raster)

Så tycker jag ! …sen tycker jag en massa om alla dessa matvagnar som ska ställas upp här i Visby i sommar också, och så tycker jag en massa om folk som kastar skräp i naturen och om annat ditt & datt …

Men mest tycker jag om att sommaren är i antågande och att det är FRELALALALA!

Vad tycker NI? För luften är fri! 

Karin Nu somras det

Nu somras det

Karin before

Before…

Karin ...and after !

…and after!

Karin vallmo

Ja visst gör det ont när knoppar brister.

Varför skulle annars våren tveka?

Varför skulle all vår heta längtan bindas i det frusna vinterbleka?

Höljet var ju knoppen hela vintern.

Vad är det för nytt, som tär och spränger?

Ja visst gör det ont när knoppar brister, ont för det som växer… Och det som stänger. / Karin Boye

– HEJA VALLMON! 🙂

Karin heja

Heja syren och himlablått!

Karin Och så , veckans strandpromenad .

Och så, veckans strandpromenad.

Karin Första parkett till föreställningen HAVET !

Första parkett till föreställningen HAVET!

Karin Det är primörernas helg här i Visby, den Gotländska sparrisen hyllas

Det är primörernas helg här i Visby, den Gotländska sparrisen hyllas

Karin med sparris

God FRELALALALA önskar Skifsan 

PS. Alla foton tagna (som alltid) med ”snuttefiltskamera”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *