…utan alla måsten och gnabben kunde vi lugnt närma oss…

En utflykt på ön är alltid nära och idag fick jag tillfälle att göra en sådan med Min så kära 

Vi grälar sällan, aldrig direkt arga på varandra –  ja sååååå mysigt och fint utan alla måsten och gnabben kunde vi lugnt närma oss Nabben!

[slideshow]

IMG_5626

IMG_5624

 

IMG_5625

[/slideshow]

Men när vi väl är där så kommer revirhistorien upp mellan Lau och När.

För här har sedan urminnestider Laufiskare haft sin hamn och fått samsas här i När… men säkert när det i nöd behövts har de välkomnat ”främmande fiskare” i sin famn.

IMG_5628

Idag har läget förändras till mer att vara ett semesterparadis – med skönt vackra strandväxter i ett välbevarat fiskeläge i ursprungsläge som gör att här lurar förhoppningsvis ingen ful fisk eller förfallokris. 

[slideshow]

IMG_5641

IMG_5633

IMG_5635

IMG_5638

[/slideshow]

Som bonus en så fin fond med Laus holmar där fåglarna är fint fredade är inte fy skam – gäller från små kviddevittande fåglar samt gås till vackra vita Närsvanar (!) som så vackert på kartan flyter i rätt kompassriktning fram! 

IMG_5639

Så skall vi då föreviga det hela med en selfie, så modernt och klart, men M kom förstås inte med – men visst är avtryckarfingret på henne så underbart ♥

IMG_5645

PS: Glada Gotland rekommenderar fantastiskt fylliga Guteinfo för mer fin ö-information och formidabelt fångade foton från När & fjärran  😉

http://guteinfo.com/?id=3384

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *