Att vara vän med en trädgård

Jag hängde lite extra med en av mina Facebook vänner i slutet på förra månaden. När jag gick med i FB så sa jag till mig själv att jag skulle ”bara” ha vänner som jag en gång mött fysiskt, men det har som tur är blivit mer spännande än så. Jag har hittat trevliga personer som jag ännu inte mött men som står för något stort eller litet som även jag kan stödja och tror på,  något som gagnar gemenskapen och glädjen hos oss människor.

Min aktuella ”nya” vän glittrade i sin stjärnglans, i härligt naturliga kulörer för det är ju en trädgård och visst har jag varit här förr… passerat gladeligen gratis in genom grindarna och förundrats över dess prakt men liksom inte har haft koll på läget hur vännen egentligen mår och har för sig. Nu har jag det mycket bättre genom:

DBW:s Botaniska Trädgårds Vänförening

…och vilka vänner sedan, vilket engagemang och lust som de lägger ned för att vi vanliga besökare från när och fjärran skall kunna njuta av prakten där så fint skyddad innanför den nordvästra delen av Ringmuren. Det är klart att jag vill dra mitt strå till planteringarna och vara stolt ambassadör i denna prakt.

Nu när jag går där på min promenad så är jag alltså både vän och medlem, visserligen passiv sådan men med min lilla måttliga medlemsinsats vet jag att  min sedel blir som ett av de färggranna löven som nu prasslar och faller till marken men kommer ge ny energi för att växa igen och glädja än fler. Tack Lena Blomqvist och Ann-Britt Magnusson för att ni puffade för detta…och vem kan motstå att vara vän med er och det här!

 

Visby Botaniska Trädgård 021

Grönt är skönt

Visby Botaniska Trädgård 017

Galant glimrande gult

Visby Botaniska Trädgård 025

Orädda rosor växer nära stigen där många går

Visby Botaniska Trädgård 051

Vovven har vacker stamtavla

Visby Botaniska Trädgård 049

Fågelbadet är ledigt

Visby Botaniska Trädgård 057

Häcken vilar säkert på hemligheter

 

Visby Botaniska Trädgård 097

Linné snokar naturligt

Visby Botaniska Trädgård 107

Landskapsblomman har rotat sig ordentligt

Visby Botaniska Trädgård 103

Att lägga tak är väl ingen konst…

 

Visby Botaniska Trädgård 034

Granna grannar

 

Visby Botaniska Trädgård 100

Kolla gärna in dessa klorofyllfulla hemsidor, men än bättre, besök den fantastiska trädgården nu och jag lovar att det känns dubbelt så trevligt att vara vän!

 http://www.visbybotan.se/ 

 http://vanner.visbybotan.se/

https://www.facebook.com/groups/206986006051922/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *