T som i…

Kräklingbo marknad 2013 032

”Alla andra åker till Kräklingbo…” med den härliga trallvänliga låten med Di Sma… i huvudet drog jag som alla andra till Marknaden nu i lördags. Det blev den äldsta sonen O som följde med, den yngre stannade i stan för att spela fotboll med kompisarna. Sonen som följde med sa inte så mycket för han hade varit lite sjuk under veckan och var väl fortfarande matt så jag körde C4an rätt lugnt och följde 30, 50, 70, 80, 90, och nån annan snygg sifferskylt, snällt lagenligt.

Sorkens energiska favoritkanal  var på i bilradion  fri från Di Sma… bara med de ”stora”  grupperna & hitsen som hoppade och poppade fram och fick han att trivas med färden. Efter Ala så blev det kö och vi förstod att solen lockat extra och det kanske skulle bli svårt att hitta en P-plats. Men där hade vi tur och vi kunde smidigt parkera ganska nära den vackra kyrkan, halleluja vilken start!

Kräklingbo marknad 2013 004

 Så kunde då vårt spännande förväntansfulla besök börja och fjädraranamma vad trevligt vi skulle ha det i marknadsvimlet. Men så började massor av saker som helst skulle vara G men det blev i stället T… som  i TUPP  en liten snygg stolt dvärg-tupp, dock så stor så han knappt fick plats i buren. Här fick både jag och sonen anledning att kamma till oss, så ståtlig som han var. Nu kom stackaren ingen stans, fasen så många små mysiga äggkläckningsmaskiner i silke så vackra färger, och påfrestande nära. Släpp tuppen loss det är marknad. Vi släppte loss till nästa T.

Kräklingbo marknad 2013 008

T som i TOPPLUVA, för dig som nu kanske inte har så sexig kam som tuppen är dessa stickade saker toppen! Dessutom gör det ju inget om du tappar ansiktet, här har du så att säga alltid en säker mask. Jag tar den gröna med ett (1) öga så slipper jag se dubbelt!

Kräklingbo marknad 2013 017

 

T som i TEKOPPEN denna lugna lite lagom snurriga karusell som passar utmärkt för Krusell som annars blir rätt yr i mössan, även i den enögda (!) när jag skall åka i attraktioner. Barnsligt säger sonen, men jag älskar TE men han säger NE.

Kräklingbo marknad 2013 016

 

T som i TUTTAR… i själva ståndet här stod blyg yngling bakom disken och försökte få snurr på kommersen vid sitt chokladhjul. Lyckades väl inte så bra och ingen stod i kö för att satsa. Så storleken på dessa T hade alltså ingen betydelse.

Kräklingbo marknad 2013 022

T som i TV-SUCCÉ fast nu på riktigt i skämtfull pratsam innehållsrik grönsaksshow. Naturligtvis den genialaste skäraren på marknaden även om mannen i grönt fått offra lite fingertoppar … men inte i din sallad förstås!

Kräklingbo marknad 2013 029

T som i TRAKTORHJULEN GÅR RUNT RUNT RUNT och dessutom svävande i det blå. Pappan fick länge och väl stå med denna tjusiga traktorexemplar högt högt för att undvika pyspunka i marknadsträngseln. De vackra löven passade på att spegla sig i traktorglansen.

Kräklingbo marknad 2013 020

T som i TOMBOLA… och lägg till ett T vad får du då!? Sonen tittade på mig och kunde inte förstå att snart så kommer han på riktigt igen… kändes väldigt lååååångt borta denna härligt heta september dag. Själv kan jag förstå att T var så slätrakad i värmen men oj va snabbt skägget måste växa till den 24.

 

T som i TRIST avslutning för sonen som kände sig illamående och sockennamnet höll på att komma upp riktigt, urk och stackars ”liten”. Vi som varken hunnit äta maknadsmat eller köpa cocosbollar. Rätt så blek och matt fick jag föra hem honom i än makligare takt än ditfärden. Men vi fick en kort och intensiv upplevelse tillsammans.

Kräklingbo marknad 2013 033

 

 

T som i TACK FÖR TITTEN – vi kommer tillbaka med nya friska marknadsTag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *