”Baby Elephant Walk”

Fem myror är och förblir alltid fler än fyra elefanter och det är på något sätt lättare att gilla elefanter hur få de än är och det finns sådana att förälska sig i här i Visby också. Säkert ute på landet med för den del men då representerade av elefantelstängsel, snacka om att vara på sin vakt mot att någon med snabel skulle löpa amok där ute på vischan. I dessa diskret tunna trådar från denna lilla låda så pratar vi power med riktigt hårdhudad kvalité.

elefantelstängsel

 

I Visby inre hamn har vi ett mycket vackert exemplar som just heter Elefanten. Om den fått sitt namn efter att dess modell med kran ser ut som en snabel eller är det för att den orkar lyfta tungt. Hur som helst så har den kultförklarats efter ha fått stått till tjänst för åtskilliga båtlyft samt sjösättningar i över 100 år.

Elefanten 010

 

 Bara lite längre upp i Visby med viss hamnutsikt ligger så Djurriket där naturligtvis en av gränderna ståtar med vår väns namn. Övriga djur ståtar med en del politikers, kändisars eller vanligt folks namn, du får själv placera in vilken mänsklig varelse du vill i Lejon- , Björn- , Ren- och/eller Ap- gränd efter den figur som du tycker passar in bäst. Vår vän Elefanten har en rätt så kort smal del av det hela där snabeln nog kan dras ut i hela sin längd och nosa på det gröna i parken vid Södertorg.

Elefanten 030

 

Ut genom Söderport, där låg en lort och den har Jumbo gjort…åtminstone om Cirkus Brazil Jack hade fått fortsatt förtroende att ha livs levande cirkusdjur modell XXXL, näpp, nu får det duga med dvärgpudlar. Vi snubblar i stället vidare ut på Stenkumlaväg och där får vi vacker vägledning in till Sunes pizzor. Det får bli en vegetarisk sådan för kött går absolut inte ihop med vår grönsaksätande vän. Om du nu skulle ha råkat gå österut så har Lilla Elefant en räddande beta där.Elefanten 046

 

 Nu kan du själv ge dig ut på denna ”Baby Elephant Walk” om du vill, klä dig bara bekvämt och lunka lugnt på, elefantminnet visar vägen. Nu när myrsloken sover så passade jag på att piffa upp mig med mina favorit kortbyxor, snablar så snygga.

Elefantkalsong modell gul och grön

 

För att orka hela vägen så tar jag först en stor portion elefantgräs lite torrt kanske men det kan alltid sköljas ned med en anpassad malt.

chang

 

Så här i skolavslutningstider så kommer jag förstås att tänka på läraren på Solbergaskolan i Visby som ju alltid ”bara” har gått under smeknamnet ”Snabel” knappt någon som vet vad han heter på ”riktigt” Undrar förstås lite nyfiket hur han fått det!? Kan vara att han alltid kunnat lyfta tungt, är rikligt utrustad, var sjukt passionerad som liten av det stora djuret…eller!? Får räcka upp handen och passa på och fråga innan sommarlovet slår till.

 

solbergany

Foto: Region Gotland

 

 

 

 

 

One thought on “”Baby Elephant Walk”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *