”…fullt av fult som vi annars skulle ha för oss…”

Förbud och begränsningar har direkt aldrig varit mitt varumärke. Allt är tillåtet och fritt flöde är väl mer min livstil men inte i någon direkt egotrippad stil, bjuder gärna om och när det finns möjlighet. Nu är det ju inte bara materiellt, husrum , mat och dryck som det går att bjuda på utan mer själsligt såsom skratt, glatt humör och just den där glimten i ögat som jag gärna vill känna glimra och glimta ofta.

Kan dock inte undgå eller undvika av att för att få ha ett fritt samhälle så verkar det behövas en hel del förbud, ja fullt med pekpinnar och uppmaningar som sitter uppsatta på de mest populära platserna i vår vardag – precis som om vi behöver lugnas ner hela tiden så vi inte löper amok.

Det är en form av plakatvalium som ögat skall konsumera i stora doser för att resten av kroppen och viljan skall hålla sig lugna, loja och lojala och göra som sig bör – sköta sig, hålla händerna på täcket, lobotomi modell optimalt.

 Moralpartiet med dess paroller ICKE , FY, AJABAJA och USCH trivs utmärkt och har ökat i popularitet, ja se bara här så fullt av fult som vi annars skulle ha för oss om inte följande nödvändiga påbud fanns:

systembolagsträff Roma 063

Badsäsongen är här men det gäller inte i hamnen och redan Falstaff Fakir visste att
”Vattnet kring Visby stift är ett farligt gift”

 

Småland 023

Entré till fina butiken – undrar om det är tillåtet att shoppa loss här inne för huvud taget!?

Småland 064

Rullstolar och barnvagnar får helt klart rulla vidare till annan vänligare ingång

Småland 054

Rätt eller felparkerad cykel i rökig zon

 

Bäst att avsluta denna omgång med förbud med två skyltar som gör det lätt att andas igen – härlig lantluft här, eller hur! Förresten, har du fått ögon och kamera på (o)lämpliga skyltar med budskap som du gärna vill dela med dig av… välkommen att sända in till Glada Gotland.

Syre väte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *