Brodera mera!

På en loppis så träffade jag på Carl Larssons dotter Brita som han själv målade av en jul för över 100 år sedan – så här blev det då:

Carl Larsson tomteflicka

Fina Juleäpplen skall delas ut och det tassas omkring i fluffiga pälstofflor, säkert kalla golv där i det övrigt så varma kostnärshemmet i Sundborn, Dalarna.

Ett mycket populärt motiv som många själv vill vara med och tolka i våra dagar, här i form av brodyr med oj så olika resultat!

IMG_3731

Men det är väl det som är vitsen med julen och upplevelserna – att lägga till det du vill – bara rätta känslan infinner sig. Lite av Kajsa Varg principen, fast här gäller det ju garn – man tager den tråd man haver!

Nu funderar jag starkt på att själv beställa hem ett kitt av ”Iduna” – som Carl kallade motivet vid detta tillfälle och se hur mitt egen tolkning blir – så här porträttlikt (?) som tillverkaren tänkt sig!?

brodyr

Själv så minns jag med glädje syslöjden i skolan – inte ett nålsöga var torrt efter de resultaten! Här har du kan du själv beställa ett eget kit för att få en egen gjord jul!

http://www.dittbroderi.com/broderi/12-593-iduna.html

Ser för övrigt att den lilla Brita (Iduna) dyker upp både här och där på många fler skapelser – ja som tallrik till exempel!

tallrik

Eller som Juleljus!

Lampa

Utan att avslöja för mycket så kan jag glatt säga att nu på fredag den 12 december så dyker och lyser en annan populär Dalkulla upp här på Glada Gotland efter en tids Fre… frånvaro. Då blir det knappast nåt broderi eller bryderi – snarare ett gnistrande skriveri!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *