Där det händer med änder

Hallå där på dig populära Almedalen…

...hur är läget , du är ju välbesökt och extra vältrampad den här veckan.

– ”Jo tack, alldeles utmärkt, det är verkligen härligt att vara så omtyckt och jag gillar besök. Egentligen är jag aldrig ensam, här finns ju folk och fåglar  året om.”

Ja, dina vanligaste fågelbesök är väl, duvor, måsar och änder, eller hur!?

– ”Absolut numera har det landat lite större änder som slår sig ner på sina ändor och klädda i vackra textade skrudar, demokrati är gul(l)igt. Så kommer ju diverse flyttfåglar tillbaka också, här är det verkligen fint att landa och med de bofasta pippina sig blanda.”

Almedalsveckan måndag 1 juli 2013 092

 Vad tycker du om alla tal då som ekar mot muren från estraden?

– ”Toppen, igår var det någon som hyllade och kallade det hela för dammens dag – vidsynt, vattenklart och välansat skulle jag vilja påstå…handlade säkert om mig.”

Det är många fler som vill komma till tals om allt möjligt räcker grönytan till!?

– ”Jo men jag är som en bläckfisk och har tentaklar ut över Visbys gränder samt hela hamnen och jag ger chansen så att besökarna får njuta av kulturen och utbudet i stor del av staden – och det finns en passande gränd för alla.”

Almedalsveckan måndag 1 juli 2013 058

 Har du någon personlig favorit av allt som nu har dukats upp, eller vill du vara neutral och åsiktsfri?

– ”Klart jag har en favorit, det går ju ut på att ha en eller fler åsikter och jag är ingen blyg nedtrampad park. Mitt favorit tält så här långt är Retro Riket – rena loppistället med trevlig personal, goda karameller och en boll att klämma på som håller stressen borta.”

 Ursäkta, men du menar väl Retorik Akuten nu där du kan få lektioner i att snacka snyggt!?

– ”Jo det är klart, jag försökte bara skoja till det lite – men dit kan nog en del akut behöva gå för det snackas en del skit också. Men jag skiner som solen och välkomnar även talfel.”

Almedalsveckan måndag 1 juli 2013 071

Nu har veckan bara börjat och fler står på tur att komma och trampa på dig – är det säkert att det inte känns ont någonstans, är allt bara gott?

– ”Jo, jag tycker det verkligen är gott för mig och hela Gotland. Mycket gratisreklam blir det ju för fler att upptäcka vår paradisiska ö. Det gäller bara att vi lever upp till det och får de som kommer hit att verkligen känna sig välkomna och ge förutsättningar så de som vill kan bli bofasta. Jag gör det i min fulla blomstrande prakt och en fond som jag aldrig kan glo mig mätt på. Kom och smaka på demokratin du också, den är kryddad med härliga människor som liksom mina ”vanliga” året runt änder vill flyga fritt och uttrycka sig så kvackande skönt.”

 Tack Almedalen för pratstunden och Glada Gotland minglar vidare, nu ännu gladare!

Almedalsveckan måndag 1 juli 2013 027

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *