Det jäser med nåt gott

 Jag går just nu i väntans tider precis som min systerdotter där nere i Bayern som skall få sitt första barn. Jag hade förmånen att träffa henne när jag var på vår årliga Oktoberfest resa brorsan jag und zwei galet glada gossar till. Mötet skedde i lite lugnare hemmiljö eftersom Wiesen, där ölfesten håller igång är stor men trång. Brorsan matchade lämpligt upp med lika rund och fin mage som vår kära Schwestertochter och båda är ju så vackra i väntans tider. Stina jäser vackrast – Sehr gott!

Oktoberfest 2013 023

Morbror Claes jäser ikapp av glädje med fina Stina

 

Annan spännande väntan  är om jag går vidare i tävlingen Gotlands Reklamrookie där det gällde att lämna in ett förslag på en vinetikett till ett alkoholfritt vin. Det är ju väldigt passande nu när alla Mass (1-liters krus) har flödat under den pampiga Prost veckan! Jag fick en druvlig idé och hann jobba lite på den innan min Tysklandstripp. Nu jäser jag likt vinförslaget för att förhoppningsvis kunna utbrista i en riktigt härlig 0% skål – vin är också gott!

vindruvskarta 010

Druvlig ide´ på planeringsstadiet

 

Jäsa som bara den måste det göra till fredag så att så många bullar kan placeras i ugnen som möjligt. Ja då är det ju Kanelbullens dag och jag hoppas verkligen de som har sina 5:2 dagar nu inte har en 2 dag denna kanelstinna dag. Men kanske kan de klara sig om de tar en kopp kaffe med ett kanelstänk och liksom vara med i matchen ändå – en kopp kaffi är alltid gott!

kanelbullensdag-844x564

Kanelbullens dag 4 oktober

 

Så jäste jag av lycka att få komma hem och se och höra Babben livs levande där på Visby Strand i en eftermiddags föreställning. Hon hade ju genom sin personlige tränare också sett till att vi såg henne ordentligt, riktigt viktigt formtopp! Tremannabandet och sångerna satt så skönt och allt upplevdes utlämnande härligt ärligt. Det gäller att inte dega till sig i livets bakbunke. Följa tråkiga receptet slaviskt är dumt, lyhördhet, fantasi samt kul kryddor gör så att livets knådning blir som ett vackert vaniljhjärta – kärlek är gott!

Babben med mindre träd

Babben växte till sig ordentligt på hemmaplan

 

Inte jäst men gäst hos Sir O. Bloom han jag vara också innan jag for dit syrran bor. Nu hade han satt upp boring engelska uppmaningar så jag fick allt hålla mig lugn och fin för att inte bryta något av dessa regler – det bådar väl gott!

Olles förbud

Hos Olle får jag vara lugn och fin

 

Så vi hittade en bunt kort från Rabbis Records då sken vi ikapp, trots att det var foton från vår sista öppet dag där den 30 mars 1990. Men minnena flödade över oss där vi såg hyllorna med kaniner i alla de former som vi samlade på och alla fantastiskt trevliga kunder som vi kunde servera vinylkultur till under sju kaninkuliga år där på Stora Torget, då jäste vi över av lycka – musik på platta är örongott!

RABBIS RECORDS 003

Kaninkul trots förbudsskyltar

 

Som du kära läsare kanske märkt så har Glada Gotland fått vänta lite på innehåll – men det gäller att plocka lite äpplen för att få nya influenser! Dessa små saker jag nu nämnt här ovan och mer där till gör att fingrarna nu nyfiket dansar vidare på tangentbordet för att jag förhoppnings kan glädja dig mer framöver med min härliga hobby… med nåt mer på g!

Glada Gotland äpplen 014

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *