Dressiner ger glada miner!

För två år sedan så provade jag och mina söner på att trampa oss fram på spåret från Hesselby mot Eken. Det var riktigt skoj och naturnära. Naturligtvis hade vi med lite skaffning och dryck i fall vi nu skulle dressinera vilse – hur nu det skulle gå till!?

sommarmix -12 067

Däremot skulle jag gärna kunna tänka mig prova lite längre sträcka – för jag kände verkligen att detta var något som hela min tågtörstiga kropp och vackra vita ben villigt ville! Annars så låter jag någon av sorkarna trampa och jag sätter mig  ” bekvämt”  på passagerarpinnstolsätet!

sommarmix -12 066

Nyligen var jag tillbaka i Dalhem och såg till min glädje att det stod tre nygamla dressiner och väntade på glada miner 🙂

Men passagerarsätet saknades så det kanske är solo som gäller i år eller så var de bara ännu inte monterade.

dressin 005

Men minst tre personer kan i alla fall vara igång samtidigt –  då blir det kanske kappkörning och om du vill köra om så får du väl ta till skidtermer och myndigt skrika:

– ”Ur spår!!”

dressin 006

Gotlandståget är sannerligen en härlig samling entusiaster som håller ångan uppe. Här får du själv hålla för ångan men strunta i kappkörning och bara njuuuuut så får du verkligen en skön stressfri stund i spåren – passa på och prova vid ditt nästa besök mitt på ön!

dressin 007

Det står visserligen 2013 på lappen men fotot är färskt och mer fakta om föreningens alla uppTÅG anno 2014 samt diverse annan intressant Gotländsk järnvägshistoria hittar du här

http://www.gotlandstaget.se/

sommarmix -12 062

 – ”Sorkar – vi syns i spåret snart igen!” 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *