Ett ögonblick…

…låt mig få se dig i ögonen och det gör jag gärna mer klarsynt än vanligt för efter många års sudd så ser jag klart klarare hela tiden. Jo, jag har hankat mig fram med läsglasögon styrka 2,5 ett bra tag nu och visst hjälper de vid läsning av tidning eller på dataskärmen. Men det har mest varit ett enda på- och avtagande samt ständigt letande och ofta frågan:   – ”har du sett mina läsglasögon”!??

De nya goa glasögonen är betydligt lättare att hitta, för de sitter på näsan, känns behagligt och nu ser jag även sånt som var suddigt på håll också. Nej det är inget stort steg för mänskligheten, denna optiska uppfinning har funnits i mänsklighetens tjänst sedan länge men det är ett stort steg för mig och nu trivs jag bättre med alla steg jag tar.

I den proffsiga undersökningen som gjordes av hur nu mitt ”synfel” på de båda ögonen var så blev det också ett klick på min blick… ser ut som en främmande planet!

Och visst är det väl en hel del skrämmande som ögonen fått vara med om i tidens gång, men ack så mycket varmt skönt också och det är nog det som färgat av sig mest.

 Clarence öga 001

…och vad skådar mitt norra öga! Ja mycket skarpare syn på livets alla möjligheter nu när jag nyfiket tittar ut i livet genom lite lite slipat glas och en skalm och försätter förundras än klarare av att livet innehåller så mycket charm!

Clarence öga 002

 Foto: Specsavers, Visby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *