Fotbollsmissar och kissemissar

Fotbollen spritter i mina ben igen! Nja, nu har min personliga ”karriär” inom denna ädla sport begränsats av att mina knän som gärna hoppade ur led och jag led som bara den. Så några egna tillslag blir det sällan eller aldrig – men mina VM-TV-ögon är inte ur led och kan ännu klart se Världsfotbollen rulla runt!

Clarence öga 001

Foto: Specsavers – mitt vänstra fotbollsöga!

Dessutom hade/har jag en konstig förmåga att ofta snubbla på mina egna fötter och i en riktigt spännande match där hemma på planen hemmavid var det helt plötsligt vidöppet mål, och passning till mig i bästa position. Det var bara att sätta foten till och bli match och Visborgstadens största hjälte genom alla fotbollstider!

Vad händer – ja jag tar väl sååå skön sats med benet men i all upphetsning så hamnar båda fötterna på bollen som förstås far långt åt annat håll än där tomma målet var och själv jag gör världens lustigaste luftpiruett och landar med en duns i det gräsliga gruset, bokstavligen ledbruten!

Alla skrattar rått och högt, både med- och motspelare och även den mysiga publiken bestående av kvarterets sötaste töis fnittrar. Lillebror skäms men hjälper tålmodigt till att trassla ut mig… och ut från plan – för resten av säsongen.

Så nu när Signalgatans sötaste Miss skrattade åt min miss – då sökte jag tröst hos några ännu sötare kissemissar! De var förresten bra mycket mysigare än gapskrattande hyenor… kurr och spinn.

Clarence med katter

När jag själv hejar på de som galant utövar nån  publiksport, i alla dess former, så skrattar jag absolut inte åt eventuella saker som går fel… om de inte filmar ett fall eller skada förstås, det är osportsligt och skrattretande hur vuxet folk kan bete sig ibland, sån är icke jag!

Inför nästa stora fotbolls VM-match – som lär bli hur spännande som helst – så går jag all in och håller min lans extra elegant för det ”lilla” charmiga Colombia.

Jag tar på min bästa Inkaskrud, kulturellt gränsland till både C & B och låter solgudarna stråla framgång… över Brasilien oxå, för säkerhets skull, annars kanske de låter mig dansa nån hetsigt het svettig samba – och då går säkert knäna ur led igen!

Clarence hövding

PS: I Inkaindianernas världsbild så var Janan Pacha  himmelriket, där bodde rymdens gudar solen, månen… och säkert också fotbollsstjärnorna! 😉

Ben och info som inte gått ur led – än…

Brazil Soccer WCup Logo

 http://www.fifa.com/worldcup/index.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *