Frukt med eller utan märke – märks det på smaken!?

Det glädjer mig att se att äppelträdet på min gård där jag bor fullständigt bågnar av årets skörd. Det kommer räcka att hålla doktorn borta ett bra tag! Delar generöst med mig till grannar, fåglar och en och annan mask som inte maskade och hann före mig!

Frukt 006

Du som nu inte har något träd eller fri tillgång av frukter som nu växer så det knakar, du som måste hålla till godo med butikernas urval. Har du funderat någon gång på vem tusan det är som sätter på alla små klisterlappar på utbudet och varför gör de det!?

Duger det inte med ett vanligt ”naket” äpple? Är det här någon form av medalj eller smycke som skall locka oss och tro att det är lite för mer än sina vilda sorter som växer utanför butiken!? De ser onekligen lite dyrare ut än sina vanliga enkla kamrater – och är i regel det också!

frukt med märken

Det är inte nådigt vad många märken som sitter både på frukt och grönt. Det lär väl gå åt några meter, rullar eller hur det nu mäts. Och är det miljövänligt och ätbart klister på dem – för ibland så slinker de ju med när man tar en tugga utan att först försiktigt fruktigt sett sig för.

Undrar dessutom vem i butiken som är märkesansvarig – eller är det några flitiga bananflugor som jobbar skift på natten och klistrar på allt vad skalen håller!?

Men inga sura miner – bara fullt med vitaminer. Men jag föredrar de sorter som är oblygt nakna… de smakar ju helt naturligt… så varsågod – finn ett rätt här!

Frukt 007

Frukt är gott och finns det gott om i alla märkliga former – så det är inget att kiwas om!

Vilken frukt – med eller utan märke – är din egen favorit!? Fyll gärna på med dina fruktbokstäver här nere med en liten tugga av friska kärnfulla kommentarer!

Glada Gotland äpplen 011

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *