Livets skivteater!

Jag brukar ibland köpa begagnade LP-skivor bara för att deras omslag fascinerar och attraherar mig på ett sådant snurrigt härligt sätt. Ja ibland dessutom bara för att skivan är en SKIVA!

Frukt 012

Mitt senaste fynd* är så roligt härligt och ger fantasin fullt flöde och jag kan börja agera på min egen teater! Ja egentligen är det Marillas Grammofonteater – ett nöje för hela familjen. Lyssna. Lek. Spela miniteater. (utgiven första gången 1973)

* inköpspris anno 2014: 10 riksdaler

Och det skall jag naturligtvis göra. Bara att vika ut kartongen och vips så har du en egen scen i lätt hanterbart skick – utmärkt att åka ta med på turné till hela tjocka släkten och alla vänner – åh vad glada de skall bil!

skivteater 2 003

I min ungdom så var jag faktiskt en flitig skådis på en amatörteater och jag ställde villigt upp på skolans roliga timma med diverse monologer där klasskamraterna kunde se mig försöka imitera dåtidens kändisar. Succé och (hån)skratt!! Så nu kan jag gå vidare i skådespelarkarriären men jag kommer låta de medsända figurerna ha huvudrollerna. Så nu blir jag regissör i stället!

skivteater 003

 Nu kan jag dock göra det enkelt med mig i de första akterna och låta själva Marilla-skivan bli röst åt skådespeleriet med hjälpsamma finesser i kulisserna:

”den mystiska teaterrösten talar om för dig när du skall byta scenbilder”.

Låt ridån gå upp!

skivteater 001

PS:  En annan i mitt skivsortiment som ägnat sig åt teater på små eller stora scener så måste ju Magnus Uggla vinylvilligt få nämnas. Det var på plattan ”Livets Teater” från 1976 där han minns Mr Strix med mera och spelar ut ordentligt på hela sidan 2.

Så här såg det ut i Herr Ugglas loge då!

skivteater 009

Glada Gotland är mycket skivgenerös så här har du chansen att se/höra hela härligheten igen

https://www.youtube.com/watch?v=tonkXNvDmY8

 Men vill du däremot se dessa stora skådisar agera…

skivteater 005

 …så får du vackert vänta tills repetitionerna är över och Grammonfonteatern har dammat av sig värsta nyvunna scenskräcken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *