Glad Vår & Hår… med Anna-Bella Munter!

Glad Vår Anna-Bella Munter…

Foto: Jane Sannemo

…och Glad Hår med lite nostalgiblick till 1968 när du var med i originaluppsättningen av svenska Hair = HÅR.

 Nu är det 53 år sedan – ge oss gärna en musikaliskt tillbakablick dit – vilken hårresande roll hade du i den uppsättningen?

https://www.scalateatern.se/forestallning/har-68-scala-hair-europa-premiar-50-ar/

Jag hade just kommit tillbaka till Sverige, jag var 18 år och hade bott i London senaste åren, träffade Bill Öhrström på discostället Domino och han berättade om en audition till den amerikanska musikalen HAIR som skulle sättas upp på Scala teatern.

Han pushade och ville jag skulle gå… visste knappt vad en audition innebar men det lät utmanande och kul. Gick dit och möttes av en foajé full med dansare och sångare. Jag var nog lite kaxig, hade ju just kommit från London och släppt en singel.

Ja just det Bella & Me… vi återkommer till den/er i det sammanhanget i kommande GG-inslag.  Hur kändes det för då dig med din popiga erfarenhet!?

Jag kom dit ganska oförberedd och sjöng ”Puppet On A String” av Sandie Shaw…

…och ”I Don´t Wanna Spoil The Party” med The Beatles

Tror jag var barfota o lite hip ….och passade in i rekryteringen.

Bengt Arne Wallin och Pierre Fränckel såg glada ut och minns att dom skickade mig vidare till dansprovet som egentligen inte bestod av ett egentligt dansprov, kanske mer hur man jobbar i grupp och ens rytmiska begåvning. Egentligen letade man inte efter utbildade dansare eller sångare utan ungdomar som kunde sjunga tillsammans och röra sig tillsammans och rätta energier.

Vi blev ett tight gäng, vi hade Julie Arenal koreograf från New York som satt upp den på Broadway och hela över världen, hon lärde oss ett och annat om hur det är att jobba i grupp.

Det var så att i London skulle man ha premiär innan oss – men det blev strax ändring då nakenscenen inte tilläts – så Europapremiären av HÅR skedde i Sverige Stockholm Scala teatern med recensioner av journalisten Allan Fagerström (Expressen) som efter premiären skrev:

”Min själ är barn med Gud”

Alla var på premiären!! Alice Timander, Kungen & Drottningen…  inklusive författarna och kompositör och producent från New York.

Vem spelade och vad sjöng du!?

Jag hade ingen specifik roll, de ledande rollerna är Claude & Berger och i viss mån Sheila som avgudar Berger, den bygger mycket text musik och rörelser som stammen utför.

 Jag gjorde mina soloinsatser i ”Godmorgon Stjärnljus” och ”Black Boys”.

Foto: https://www.discogs.com

Vi lyssnar gärna på dig då!!

 


Vad hände sedan på 40- respektive 50-års återträffarna och jubileum!?

2008 samlades vi åter och genomförde en 40-års reunion på Moonbeam, ett litet café  på söder som drevs av Evelyne Smoliansky och som numera bor och verkar här på ön.

Bengt Arne Wallin kom den gången och föreställningen finns filmad, sedan dess har vi kontinuerligt gästat olika kulturhus fram till 2018 då vi gjorde vår 50-års föreställning på ett fullsatt ScalaJulie Arenal flögs in och vi gjorde det vi drömt om i så många år.

Foto: https://www.facebook.com/Hair1968/

Den här föreställningen har för oss betytt så oerhört mycket, vi var unga och vi formades. Vi blev familj och knöt starka band, några av oss ses och hörs nästan dagligen.
Anna-Bella Munter som kommer berätta mer om musikens underbara värld framöver här på Glada Gotland.

Bor du permanent på ön och i Fårösund idag!?

Har haft pendlarkort i två år – så det har varit varannan helg med nån vecka åt gången, sommartid är jag här, 3 månader. Målsättningen 75%

Jag har snart 6 barnbarn!

HÅR AAA!! Härligt då finns det verkligen mer att se fram emot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *