Glada Gotland har gjort fel som kan vändas positivt !

Jag har i alla år lär mig att erkänna mina fel och brister – direkt. Eftersom jag nu är tämligen felfri så har det som tur är inte behövt hända så ofta 😉 …. eller hur !

Foto: Även solen har fläckar

Men nu är det då ”allvarligt” dags för när jag som ansvarig till tuggummifrågan 😉 i Cafe´ Maffen Musikpubquiz inte dubbelkollar så kan konstigheter inträffa när det gäller de rätta svaren. Hu & Bu för mig.

I fråga 7 den 1:a juni tuggade & tuggade Ohio Express och jag/vi frågade om hur många år det tar för naturen att bryta ned ett tuggummi som spottas ut där.

50 år påstod jag var rätt svar... men nu när mer nogsamt kullar fakta i naturtabellen så ser jag ju att det går ju hälften så fort… så ”bara” 25 år.

En seger för naturen alltså – men förstås ändå hemsk & hemskt lång period för kanske nån timmas tugg-glädje i min/din mun. Spottkopp fram i framtiden !

Nu gör det som tur är inget för det Vinnande Laget Änglarna som ju vann med 24 poäng – alltså då två pinnar mer än tvåorna – nu när jag efterrättar lyfter de ytterligare 1 poäng och slutar på fantastiska 25 = alltså lika mycket som rätta tuggummisvaret.

Foto: Glada Gotland

Den DN-kollade skräplistan hittar du här:

https://www.aktuellhallbarhet.se/skraplistan-sa-lang-tid-tar-det-for-naturen-att-bryta-ned-ditt-tuggummi/

Men en annan lustig grej ur mitt lyssnade på/efter lämpliga låtar att kunna ställa kluriga, trevliga, roliga, lärorika, etc… (!?) frågor till, är just när det gäller Ohio Express. 

Hörde dem nämligen första gången 1968 och i en låt som jag trodde de sjöng om 10.000 popcorn som blåste iväg i vinden…

Sedan försvann gruppen i min spellista och annat musikaliskt och mysigt dök upp i livet. Nu är jag ju lite ”nördig” och ibland så kommer liksom de gamla tonerna tillbaka – eller vill tillbaka !

Hur jag än letat så har jag inte hittat – men så plötsligt så dök den upp och här är låten lyckligt psykedeliskt hoppande mellan högtalarna!

Hoppande men inga popcorn i vinden, sångaren Joey Levine sjunger:

Ten thousand harpsichords..
Blowin’ in the wind..
Multicolored magic mist..
Swirling in your hand..

Wow – känns lite magic mystery att återförenas… och hur många år tog det… 50 !!

Det är i alla fall rätt svar i detta sammanhang och skam den som ger sig !

Sist men inte minst – i framtida musikquizfrågor skall jag ha än bättre koll i vinden så inte du också får pippi !

Foto: Glada Gotland

One thought on “Glada Gotland har gjort fel som kan vändas positivt !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *