Fotbollsmissar & Kissemissar !

Fotbollen spritter i mina ben igen! Nja, nu har min personliga ”karriär” inom denna ädla sport begränsats av att mina knän som gärna hoppade ur led och jag led som bara den.

Så några egna tillslag på läderkulan blir det sällan eller aldrig – men mina VM-TV-ögon är inte ur led och kan numera klart se Ryss-VM-bollen rysligt rart rulla runt!

Foto: Specsavers – mitt vänstra fotbollsöga!

Dessutom hade/har jag en konstig förmåga att ofta snubbla på mina egna fötter så i en riktigt spännande match där hemma på planen hemmavid i Visborgstaden var det helt plötsligt vidöppet mål å jag fick en passning till mig i absoluta bästa position…öppet mål!

Det var bara att sätta foten till och bli match- och Signalgatans största bollhjälte genom alla fotbollstider!

Men vad händer … ja jag tar väl rejäl sats med benet men i all upphetsning så hamnar båda fötterna på bollen som förstås far långt åt annat håll än där tomma målet stod och mer än vidöppet väntade.

Själv gör jag förstås gör världens lustigaste klantigaste luftpiruett och landar med en duns i det gräsliga gruset, bokstavligen ledbruten!

Alla skrattar rått och högt, både med- och motspelare och även den mysiga publiken bestående av kvarterets sötaste töis fnittrar.

Lillebror skäms förskräckligt förstås men hjälper tålmodigt till att trassla ut mig… och ut från plan – för resten av säsongen.

Så nu när även Signalgatans sötaste Miss skrattade åt min miss – då sökte jag tröst hos några ännu sötare kissemissar! De var förresten bra mycket mysigare än gapskrattande hyenor… kurr och spinn!

Foto: Hemma på gården vid hyreslängan vid Signalgatan 4G i Visby…  på 60-talet

När jag själv hejar på de som galant utövar nån  publiksport –  i alla dess former – så skrattar jag absolut inte åt eventuella saker som går fel…

…om de inte filmar ett fall eller skada förstås, det är osportsligt och skrattretande hur vuxet folk kan bete sig ibland, sån är icke jag! Fy & Ajabaja !!

Inför VM-matchernasom lär bli hur spännande som helst så tar jag nog ett glas sportdryck a´la´Ale och önskar att laget i mina rötter för en gångs skull gör en riktigt härlig Jumpin Jack Flash insats med sina fötter !

https://www.youtube.com/watch?v=a6lJ071MeKA

Ja se hur Mick håller på passande fint och fintar med sina feets här i skönt träningsläger på brasiliansk mark… det borde väl funka i Kosackland också!

Men håller du inte Sverige…

..säger säkert vän av blågul ordning, jovisst men jag älskar mångfald och i den blandade kompott som vi alla människor är så orkar jag med att heja & hylla … jo, jag låter hjärtat vara med hos fleeeer fina fötter ♥ 

Då blir vi alla glada vinnare – heja hela mysiga fotvänliga mänskligheten !

Tack – skön spinnande passning !

PSSST: Detta inslag var en något omarbetad boll-modell som tidigare varit i farten på Glada Gotland... nu i nyslipad VM form 2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *