Gott att vara pinnig!

Det här med köttfusk är väl inget nytt, det var länge sedan det är känt att vissa rätter byter kön när de kommer på tallriken. Ja OXFILÉ … hur många oxar har slaktats i landet på senaste tiden eftersom vi nu talar om svenskt kött!? Tänkte väl det att det är en vanlig kossa som ju då är en hona men helt plötsligt blivit fin i kanten och hane, som om det skulle vara nåt bättre eller finare, ja en riktig oxe.

Mu ? Nej BU ,säger jag.

Sedan att vissa ”oxfiler” i frysboxen visat sig varit gris när de tinats upp, eller heter det svinats upp då, är förstås grymt lurendrejeri med en katastrofal knorr.

Nöff och FY, säger jag.

Ibland har uttrycket hörts när restauranggäster inte varit riktigt nöjd med smaken på dagens kötträtt, ”det smakade orm”… nu ger jag mig fasen på att det var det också, det måste jag snoka vidare i!

När det gäller något i hästväg så har jag ju för längesedan förstått att när det kallas hamburgerkött och ligger rökt och platt i paketet så har den travat eller galloperat klart. Hästrackaren hade väl torskat i nåt lopp, igen, och då var det ju helt klart rökt.

Hoppla & gnägg, säger jag.

Men när det är en hamburgare så är det av nötkött, eller är vi kunder lurade där också, nu verkar det bara vare en noslängd nära sanningen och den kan få oss att känna oss som riktiga åsnor mellan hamburgerbröden!

Hamburgergränd i Visby har inget att göra med vare sig kusar, även om det ligger mycket nära Hästgatan, eller hamburgare. Men någon trodde så för nåt år sedan och ändrade grändnamnet till Vegoburgergränd i samma snygga gamla stiltyp som det är på innerstans grändskyltar.

Kanske säkrare för alla konsumenter att vara åt vegohållet trots allt, men det går väl att fuska med grönsaker också. Tror faktiskt jag blev riktigt lurad häromdagen. Trodde gurkan jag inhandlade var från Västerås men den snacka och smaka slang. En annan av gurkorna som jag kom i kontakt med på en flummig fest hade konstigt röda utslag – men det blev rena efterrätten och gav behaglig mersmak –  ibland gör det gott att vara pinnig!

Fest Kalas 9 februari 2013 033

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *