Askkungarna gör det i det tysta

Idag är det askonsdagen som är ett katolskt påfund. Har dock inget med Påvens plötsliga avgång som kom som en blixt från klar himmel, eller det att den riktigt farligt spänningsfyllda blixten som påstås slagit ned med dunder och brak i Peterkyrkans topp. Kanske blev det med sån kraft så det trots allt bildades en liten askhög där uppe i tornets vind!? Gud vet!

Hur som helst så får de ha dessa bryderier för sig själva – men jag vill passa på och fira en yrkesgrupp som jag själv haft förmånen att tillhöra under ett knappt år, nämligen driftteknikernas.

Pannskötare kallas de också, och åh ja, det är mycket som skall kluras ut med pannan så det så. Det får inte gå för hett till på jobbet och det får inte bli för svalt. Det är teknik, mekanik, elektronik, hydraulik och ingen dag är sig lik. Ena sekunden brinner det så bra så men när skötaren lämnat anläggningen brukar buset börja. Fastbränsle pannor med briketter och flis brinner för det mesta i sus och dus men tycks stundtals leva ett eget liv och kan snedtända och blir galna och falnar fort.

Jag vill hylla min bror och hans kollegor i alla panncentraler som så förtjänstfullt gör så att vi vanliga ”Svenssons”, som har fjärrvärme där hemma, har det varmt och gott och slipper frysa. Vi sitter där hemma i fina vita kläder och de kryper stundtals omkring i het sotig dammande gråsvart miljö och arbetar i en helvetets hetta, men de gör det i det tysta dessa askkungar – don´t ask me why – de är värda att synas och dammas av samt få minst varsin  ask geléhjärtan i förskott… innan morgondagen…eller hur!

clarence mobilbilder maj 2014 090clarence mobilbilder maj 2014 036

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *