Grått men gott ändå

En amatörfotografs bekännelser – vi har tur och får åka med på fototur med Ellen/del 1:

 

– ”Det bästa som finns är att packa fotoryggsäcken med alla kameraprylar, kaffe och mackor – sedan bara dra iväg utan tidspress och en vag aning vart du är på väg. Så hade jag det i lördags (8/2).

Jag åkte söderut från Eksta via Fide och Sundre och ända upp norr om Hoburgen.

Det var helgrått hela dagen – men en halvtimma innan solen gick ned i havet så klarnade det upp och jag fick en vacker solnedgång som avslut på en fin fotodag.”

 Ellen Martinsen

Hoburgen

– ”Jag har många gånger tänkt att jag skulle stanna och ta bild av detta lilla hus i Fide. Denna gång blev det av. Men jag vet ingenting om huset.”

Hoburgen 2

 -”Denna jättefina ormvråk satt i ett träd vid Majstregården. Jag hann knappt stanna bilen för jag plockade fram kameran.”

Hoburgen 6

– ”Gotland har ju så många vackra kvarnar, denna är inget undantag. Kanske den som står längst syd på ön? I alla fall står den söder om Holmhällar.”

Hoburgen 8

– ”Vid Sundre kyrka finns en byggnad, ett församlingshem kanske. Det ser ut som om tiden har stått still där inne och i fönstret står en gammal Jordglob om för att visa att det är en egen värld där inne.”

Hoburgen 7

– ”En liten sötnos som kom promenerande över vägen och satte sig i vägkanten för att äta.  Att jag kom med och tog bild av den störde tydligen inte.”

Hoburgen 3

– ”Sen fick jag min lilla bonus; solnedgången, så långt syd som man kan komma på ön.”

Hoburgen 5

– ”Det är extremt lågt vatten nu och dom finaste stenar och stränder dyker upp överallt. Det kändes som om jag sto ute på pallkanten.”

Hoburgen 4

– ”Om man är tålmodig och väntar en stund till efter solnedgång, kan man få uppleva dom vackraste färger på himmeln.” 

 

Samtliga foton: Ellen Martinsen, februari 2014.

 

2 thoughts on “Grått men gott ändå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *