Hon får ett Mariekex att smaka som en härlig fluffig bakelse

Hallå där Susanne Liljenberg …

…ja må du Leva kanske vi kan säga, ja nu handlar det inte om födelsedag men fira att du får köpa Kungslador nu – eller är inte alla papper klara än?

– ”Fira gör jag gärna, att tjänstemännen & politiker bestämt sig för att vilja hitta en lösning genom att man valt att sälja till oss. Samt att jag upplever att de tycker varumärket och dess utveckling är viktigt för Gotland.

När det gäller papper så jobbar vi för fullt på med vårt bokslut nu för 2013, vilket regionen krävt att det ska vara godkänt och se bra ut. Vilket jag tycker är ett klokt beslut. Det det bokslutsår som vi grundare fullt ut kan stå för och ta ansvar för. JA! Jag är glad att det går fort framåt mot rätt håll och att hela arbetet fortgått i en bra arbetsgång. Både politiskt och på tjänstemannanivå.”

 Är du en strulig person när det gäller papper – men har andra kvalitéer där det är mer ordning och reda?

 – ”Nej, jag är absolut ingen strulig person när det gäller papper. Däremot är jag inte så förtjust att hålla på med papper och känner att jag vill arbeta med annat. Därför har jag i de olika bolag jag äger eller är delägare i människor och rådgivare som hjälper mig. Jag är för tesen ,att gör det du är bra på och delegera annat. Däremot vill jag klart ha full insyn, förstår hur allt hänger ihop och tycker det är grymt kul att läsa resultatrapporter…å ännu roligare om de har en kurva som går mot svarta siffror eller helt enkelt visar lönsamhet.

Jag är en samlare…och behöver däremot rensa…spar gärna på alldeles för mycket…Det mesta har en plats här hemma…men ligger sällan på sin plats… 🙂 däremot går det snabbt att städa om allt har ett ”bo”. Det ger ingen bra energi när saker i våra hem inte har en egen plats. Tänk vad jobbigt om vi skulle gå och leta efter sängen varje kväll vi skulle gå och lägga oss” 🙂

Vad är det unika med Leva om du skulle berätta det för någon, på några korta kärnfulla rader, som kanske missat att läsa om er eller varit på besök där i södra Visby!?

”Det är en kreativ hållbar mötesplats för många människor, som ligger starkt i tiden. Vi har en klar och tydlig målbild om vart vi vill och är ett tydligt koncept och varumärke. Vi står för bra värderingar, är kravcertifierade och vill finnas till för många. Vi har eget stenugnsbageri, restaurang och gårdsbutik och husförsäljning tillsammans med konferens, teater, musik och mycket annat kul. Egentligen helt enkelt: En hållbar mötesplats för kultur och näringsliv” 🙂

Vad kommer hända mer nu när du/ni vågar satsa än mer framåt?

– ”Vi kommer fortsätta arbeta med vår organisation och mål att bli ett lönsamt och friskt företag. Vi kommer snabbt isolera vårt loft, så vi kan säga ja till olika event under hela året, tillsammans med att vi vill investera och rusta upp på vår parkering. Samt se över vårt värmesystem och arbeta mer med solenergi och andra hållbara lösningar. Det ska bli så spännande” 🙂

Du har många andra järn i elden än allt som kretsar kring Leva, kan du berätta något mer levande om dina övriga projekt!?

– ”Hm…, jag är en sann pysslare…njuter att få måla, klippa, klistra tillsammans med barnen, slå in fina paket, skriva kreativa kort…Skriver på en bok om 100 affärsidéer…ständigt pågående skrivprojekt…som väl i sinom tid kommer bli klart…sedan är det bara för människor att ta för sig…så tjänar dom pengar på mina idéer och jag får skriva en bok som blir lönsam.

En av företagen i boken heter: Byggfika AB, jag tänkte själv starta det företaget när vi flyttade hit och jag arbetade med mycket olika typer av hantverkare som hade så tråkig och torftig fika med sig på eftermiddagen…och inte alltid de hinner iväg att fika heller. Då kommer den rullande: Bygg-Fika-Bilen, med kaffe, muffins och annat gott till de små och stora byggena.

Tänk ett sådant företag med förgreningar över hela Sverige…många miljoner som skulle kunna rulla runt på dom hjulen… känner någon sig manad så släpper jag gärna namnet som jag fortfarande tror jag har registrerat…om det inte gått för många år…mot att jag får några % i bolaget 🙂 ha, ha!

Ja, jag vaknar och somnar med nya affärsidéer men har bestämt mig för att fullt ut just nu fokusera på LEVA och min lilla första företagarbaby Granit där jag är drygt en dag i veckan som affärsutvecklare. Jag håller på med ett eget ”hemligt” ekologiskt konst-klädprojekt som jag kommer berätta mer om i min företagar-inspirerade blogg som jag kommer starta inom ett par veckor.

Annars njuter jag av att vara hemma och göra enkla saker med familjen. Jag skulle nog vilja säga att jag är superspecialist på att få ett Mariekex att smaka som en härlig fluffig bakelse.

mariekex (1)

Jag är bra på att fantisera och drömma, precis som barnen. Det är det som hela tiden tillsammans med familjen och företagandet och vänner ger energi och för mig framåt. Har jag väl bestämt mig så finns inga hinder. Människor kan slå och slå och jag faller varje gång till marken för att sedan snabbt resa mig igen. Min kropp förstår inte att den kanske ska ligga ner…utan löser hela tiden problem hur jag kan göra men på ett annat sätt….

Nu när LEVA har varit i ”blåsväder” så har jag många gånger varit överraskad hur lugn och sansad jag ändå känt mig. Jag tar några djupa andetag och säger till mig själv: -Lugn och fin Susanne, sådana som du växer inte på ”trän”, Du behövs så innerligt mycket på den här jorden. Viktigt att ha mod att kasta sig utför och våga tänka i nya banor.

Vi har ett fantastiskt koncept som alltid i någon form kommer få ”LEVA”. Det är så starkt och ligger så grymt rätt i tiden och har så många positiva budbärare med sig på vägen som kommer göra att ”world of mouth” ringarna på vattnet bara kommer öka och öka. Sedan det började skrivas om LEVA så har vi ökat runt 20% mot föregående år. Vilket intresse!

Leva

Det finns ju självklart också de dagar jag sagt till mig själv: -Susanne, tänk om vi nu inte får köpa LEVA, då kommer vi ju gå i konkurs…vad händer då? Med alla de privata pengar vi ändå stoppat in själva…tänk om vi till och med kommer gå i personlig konkurs…? Jag har ju aldrig någonsin varit i en konkurs…då har jag peppat mig själv med: -Okej, det är ju ena sidan av företagandet, det är väl bara och rida igenom den stormen oxå! För tänk bara: Så mycket pengar jag kommer börja tjäna på boken om hela LEVA historien och tänk hur jag kommer åka land och rike runt och hålla föredrag om företagandet ur olika perspektiv… Då kommer det bli mitt inspirerande och välbetalda jobb.

En 5-årig enda lång kämpande resa…men ack så underbart kul det varit och ack så många skratt och ack så många tuffa och ensamma dagar det oxå varit då ingenting känts bra..och då ”Jante” gjort sig stark och försökt ta över..men då lyfter jag mig igen och tänker på att det viktigaste är ju att jag tillsammans med min familj får vara frisk. Får vi bara vara friska, då har vi hela välden framför oss.

För min självkänsla säger, att jag duger precis som jag är, det kan ingen, ingen i hela världen ta ifrån mig. Sådana som jag klarar sig alltid  🙂 jag är en schysst och lojal människa på jorden som står för bra värderingar. Vi förändringsbenägna entreprenörer kommer alltid att resa oss, hur många gånger vi än faller. Sug på den karamellen, Jante! Oj, det syns i ordflödet vilken fråga jag brinner för…”

Varifrån får du all din energi och entreprenörskapet kom det tidigt…eller har du haft ett ”vanligt” jobb/anställning också?

– ”Min energi kommer av att jag får se idéer förverkligas. Både mina egna och andras. Entreprenörsskapet kom i tidig ålder då jag sydde känningar av gamla lakan och gjorde kylskåpsmagneter i cernitlera till en inredningsbutik i Stockholm, så jag kunde dryga ut studierna…

Jag har varit anställd i runt 15 år i detaljhandeln som säljare, butikschef och inköpare där jag oxå fått mitt intresse för just konsten i att bygga tydliga koncept och varumärken. Mina mentorer och förebilder har varit och är min mamma och mormor. Min mormor dog vid 97 års ålder. Sista året satt hon på ”Folk & Rock” i sin rullstol och lyssnade på Wilmer X i hörlurarna…Grym kvinna på många olika sätt.

För mamma Gunilla och mormor Majken har det aldrig funnits några hinder och de har inte varit framme med sina pekpinnar och berättat hur allt ska vara utan jag har fått upptäcka själv, vilket får lusten och drömmarna att frodas och leva vidare.

Tänker mycket på mormor och min mamma när jag är med mina barn…inte helt självklart att inte komma med pekpinnar…jag tränar hela tiden…dock viktigt att tänka på för oss alla. Det är ju dom som ska ta över…och samtidigt må gott och skaffa sig ett bra självförtroende.”

Hur och när hamnade du på Gotland första gången – ren slump eller planerat?

– ”Första gången var en ren slump. Jag hade en kompis som åkte hit med sin kille och som ringde mig på kvällen och sa att de bodde hos en så mysig kompis till dem som jag skulle tycka om. Plus att de sa att Gotland var fantastiskt. Dagen efter hade jag bokat resa. De kom och hämtade mig på flygplatsen, kärlekspilarna satte sig i kroppen…resten är historia…tills nästa gång jag kom hit tillsammans med min vän Malin.

Vi hyrde en liten röd folkabubbla på Mickes biluthyrning och var trötta på många svåra killar som hade dåligt självförtroende och inte vågade eller klarade av en stark tjej med eget företag. Efter några dagar hamnade vi på södra Gotland på Hamra Krog. Det var där jag träffade Mattias första gången, den stora kärleken och mannen i mitt liv.

Vi fullkomligt drunknade i varandra……men blyga och färden gick vidare…å min vän sa: -Bry dig inte om honom Susanne, honom kommer du aldrig mer träffa igen…tills en natt några dagar senare, i gränden där Rosas Café låg, där jag bodde…jag var på väg hem i den varma sommarnatten…och en bit bort på gatan kommer någon gående..jag sneglar bortåt och ser en bekant gestalt i mörkret…

-Det är ju han!  Helt otroligt!  -Han bara kommer gående på min gata just nu i denna sekund. Det blev ett fint möte på trottoaren…som resulterade i härliga barn och att jag efter ett tag flyttade hit. I oktober förra året gifte vi oss, en underbar dag, som alltid kommer värma gott. Mer om denna historia och mitt liv går att höra i mitt Gotlands-sommarprat från sommaren 2012″ 🙂

Du verkar alltid vara en lycklig person och bubblar gärna både muntligt och skriftligt – är det svårt att få ”tyst” på dig?

– ”Jag blir tyst och tappar all energi när andra barn och vuxna far illa. Det tar på mina krafter…vill så gärna räcka till för alla men det funkar ju inte. Inte ens med dom utomjordiska ”superkrafterna” jag fått från min mamma och mormor…Då brukar jag tänka att vi alla kan i alla fall göra något. Om vi alla tänker snälla tankar om varandra, vi bestämmer oss för att gå med i något ideellt projekt och kanske hjälpa något eller flera barn i andra eller detta land, tillsammans med att jag försöker stötta olika organisationer som jag tror på till att jag brukar tänka på att skänka olika saker till välgörenhet eller till olika loppisar…Det viktiga är inte just vad vi gör utan ATT vi gör något!

När det gäller glädjen jag känner för livet:  -Du väljer själv vem du vill vara, Susanne! Som min mormor alltid brukade säga. Låt inte lusten vila, för när lusten vilar och du känner dig ledsen och tung i kroppen. Då gör du fel saker, eller fokuserar på saker som inte är bra för dig. Dom orden brukar jag ofta tänka på. Ja, jag är livsnjutare 🙂  Njuter av många saker i livet…från det enkla till det lite större…jag får oerhörd kraft av min familj och mina vänner…”

Glada Gotland frågar nu lite nyfiket om ditt familjeliv – men visst strålar du lite extra nu när du gift dig – vad betyder det steget mer för dig mer än att du ”bara” fått en äkta make?

-Hmm….jo, nu när jag och min kille, förlåt man bråkar…då behöver jag ju inte vara lika orolig att det kanske är slut…ha, ha! Men lite allvar är det ändå…det känns aningen mer tryggt…vet att många nu kanske höjer på ögonbrynen…men att de där osynliga starka banden även har resulterat i en underbar gemensam ring på våra fingrar är ju oxå fint…och känns bara bra i kroppen.

Ibland kan jag ligga och titta på Mattias när han sover och tänka: -Vilken oerhörd tur vi båda har att våra vägar fick mötas i livet….jag läste en historia som Martina Haag skrev…där hon berättade om sin man precis så som jag själv kan känna igen mig i ibland…Mattias kan komma in i rummet och jag kanske sitter och läser…han börjar förklara något ingående, det kan vara en situation, idé eller annat som han bubblar på om… där står han så underbar och fin och förklarar något så jag försvinner bort i tankarna. Han kan säga: -Men Susanne, det känns inte som du lyssnar på vad jag säger…-Förlåt, svarar jag, du är bara så himla snygg så jag har svårt att koncentrera mig. Då brukar irritationen lägga sig” 🙂

Susanne L med man

Vad i övrigt gör dig härligt lycklig och harmoniskt glad?

-”Bra samtal och upplevelser med mina barn och man och mina vänner ligger längst upp på stegen tillsammans med all härlig musik, solmogna apelsiner och clementiner. Fredagsmys med memory, ett projekt som går i lås, hemgjord hallonglass i den nyinköpta glassmaskinen. Eller när människor samverkar och ser saker ur ett större perspektiv där vi tillsammans arbetar för att bli starka och lönsamma än att alla bara håller hårt och krampaktigt om sitt eget…Listan är lång…”

Finns det något som stör dig där du kan bli arg och förbaskad, har du en mörk sida också?

– ”Ja, när ”Jante” får härja ut för mycket. När människor inte är snälla mot varandra. Jag kan känna att på en plats som Gotland så härjar avundsjukan ibland alldeles för friskt och att många är rädda för konkurrens och håller hårt om sitt. Istället för att öppna upp och bjuda in…Vi har en text i hallen målad i olika fina färger där det står.

”Love is always the answer”.

Allt handlar i grund och botten om kärlek. Har du fått mycket kärlek så ger du mycket kärlek och vice verca. Är du elak och missunnsam och pratar illa om allt och alla så har du antagligen själv upplevt detsamma…Då kan det vara på sin tid att bryta den trenden och bestämma sig för att i alla fall börja vara snäll mot sig själv…för att sedan gå på ”bred front” och träna på att tänka snälla tankar.Som jag skrev ovan: Vi väljer själva vem vi vill vara, det är aldrig för sent att börja om.

Just det…att läsa tekniska instruktioner…kan göra mig upprörd…jag vill få det att fungera direkt. är inte den som sätter mig med den nyinköpta tv:n och börjar läsa instruktionerna. Jag ringer någon tv:tekniker eller frågar Mattias. Eller min vän Anki som gått fordonsteknisk och är lokförare, men hon bor i Stockholm så det blir lite långt att åka…samt just nu min nya Mac…har alltid haft Pc…jag har nog de senaste veckorna tränat på alla svordomar man bara kan komma på…plus att jag ibland kan bli väldigt arg när människor inte håller med mig och jag är super-dunder-säker på min sak…men jag är inte långsint.

Till sist: Jag har en tendens att känna mig avundsjuk när jag ser något spännande som någon gjort, det kan vara en resa, en affärsidé eller en hemsida som är grym eller en fantastiskt fint inredd lya eller restaurang. Alltså sådär avundsjuk som barn kan bli…men inte missunnsam avundsjuka utan den avundsjukan som ger energi att själv ta tag i saker som jag vill göra.

Så egentligen mår jag bra att bli lite avundsjuk lite då och då…det håller min energi uppe…ha,ha! Senast var det Gotlandsbåten…den ville ju jag ha varit med och kommit på…tycker det är grymt spännande med projekt där alla brinner…nu fick det bli aktier i båten istället. vilket känns bra. Eller som idag, då jag blev avundsjuk på en kompis som hittat jättefina randiga raggsockar på secondhand. Jag får väl starta ett raggsockföretag med bara gamla retromönster…”

Raggsockor-Randig-Regnbåge

Vilken plats på ön far du gärna till när du vill koppla av jobbet?

– ”Till våra två härliga sommarhus som ligger på södra Gotland…men jag är bra på att koppla av hemma också. Efter att ha mediterat i 15 år så kan jag nästan somna på en rockkonsert…om den är dålig vill säga:-)) sedan njuter jag av att bara åka på utflykter utan mål, det är så spännande att se vart man hamnar. Senast var det stranden i Slite…så fin!”

Vad är det bästa med att bo här på Gotland?

-Närheten till allt med havet inpå knuten. Jag njuter av att få andas frisk, hög luft och att se horisonten varje dag. Jag brukar säga när jag ska flyga till Stockholm att nu tar jag ”himmelens motorväg till jobbet” härligare än att sitta i bilkö på E4:an…samt så njuter jag av att idrotten med dess lagkänsla är stark på ön och alla grymma som arbetar ideellt.

Finns det några nackdelar tycker du?

– ”Ja, som jag skrev tidigare så tycker jag ”Jante” är alldeles för starkt utbredd på ön. Skulle vilja starta ett ”Fuck Jante” parti…vi behöver träna på att berömma varandra för det vi gör och dela med oss av saker som vi alla kan ha nytta av tillsammans. Utan att bli tjatig så tar det fortfarande alldeles för lång tid i de flesta beslutsprocesser.

Här behöver vi hoppa upp på skalan. Våra politiker och tjänstemän behöver samverka mer…samt att bankerna behöver bli mer medvetna om samhällstrender och så vidare……vet inte om det finns en annan rädsla på en liten plats i att bedöma nya affärsidéer och projekt. Ja, banker ska vara försiktiga men viktigt de är affärsmässiga och omvärldsanalytiska i sina beslut.

Lätt hänt att idéer och potentiella arbeten uteblir och vissa av dem kanske till och med hade haft kapacitet att bli framtida multinationella företag. Jag hör alldeles för många som går till bankerna på ön med sina idéer, där man alldeles för snabbt får ett nej, utan att ha haft en konstruktiv affärsmässig bra dialog . Detta är en viktig fråga: jag har sagt det förr och säger det igen: Bankerna är enligt mig idag, Sveriges tysta bromskloss för tillväxt! Det handlar inte bara om Gotland utan hela Sverige.

Nu är du visserligen företagsledare och får kanske bestämma en hel del – men om du var ”högsta hönset” på hela ön, ”Drottning av Gotland”! Vad skulle du då se till att göra?

-Jag tror på att skapa ett friskt samhälle där så många som möjligt har arbete. Kanske starta en unik Gotländsk snabb och enkel ”arbetspool” och entusiasmera och informera alla företag att ansluta sig till denna och verkligen agera och arbeta medvetet och konsekvent för att få så många som möjligt fick en chans till arbete via denna jobbpool. En snabb och kreativ uppstickare till arbetsförmedlingen där dom kunde verka tillsammans.

Tänk om vi alla bolag på ön anslöt till denna kanske betalade in en summa / år utifrån storlek på företag i anslutningsavgift. Jag som företagare skulle gladeligen lägga en bra slant / år för att vi skulle få ett välmående arbetsklimat på ön. Vi är ju ett antal tusentals företag…vad kan det handla om…runt 9500 företag om vi bortser från offentlig förvaltning & försvar. kanske mer kanske mindre. Jag har ingen exakt siffra…

Sedan skulle jag lägga ner tid på att sondera terrängen över hur många på ön som skulle vilja ha fikasällskap på dagen. Helt enkelt skicka ut ett enkelt formulär med inspirerande text och bilder och en förklaring hur detta nätverk skulle kunna se ut. Ansöka om utvecklingspengar till detta sociala nätverksprojekt. Typ lite som en fika & besöks-”safari”. Likt dinner-”safarin” som redan finns.

Tillsätta en grupp som skulle åka runt på ön och informera ”live” på olika bygdegårdar. Det går alldeles för många ensamma människor som skulle göra allt för att få samtala med någon över en fika. Tänk vilka spännande möten vi skulle kunna förmedla. För att inte prata om alla alldeles för unga sjukpensionärer också behöver komma ut i samhället. Där olika generationer får mötas. Då skulle Gotland bli ännu mer lönsamt och friskt.

Sedan brinner jag ju för detaljhandel och att bygga varumärke. Jag skulle sätta igång ett projekt där vi arbetade med fokus på att höja vår innerstadshandel till skyarna. Det skulle också gynna alla andra handlare på ön att vi fick hit hundratusentals fler besökare. Jag skulle vilja skapa en gigantisk innerstadsgalleria fast med osynligt tak. Enhetligt tänk och en osynlig röd tråd genom alla butiker, restauranger och så vidare…En gemensam struktur som var framtagen utifrån den miljö vi befinner oss i.

Samla inredning på en gata, vintage och second hand på någon annan, mat och fika på en tredje och så vidare…göra enkla, en och samma smidesskyltar som smälte in i miljön till alla företag. Jag skulle ta fram en fin enkel streckillustrations karta med enkla bilder, symboler och texter som fanns lite var stans på utomhuspelare där man kunde se de olika gatorna med innehåll. Alla butiker i innerstaden skulle ha dessa kartor i pappersform som man gav bort. Det skulle sprida massor av ”world of mouth” ringar på vattnet…

Tänk bara våra framtida ”upp-pimpade” julmarknader där människor från hela Europa skulle vallfärda till oss. (Likt de gör till andra liknande små platser världen över) Vi skulle kunna ha 10-15 tomtar dagligen som bara gick runt och var sådär snälla och härliga mot alla. Jag är övertygad om att många människor skulle vara intresserade av en sådan ”julmarknadstjänst”. Hur struktur, ekonomi och allt runt det hela finns det olika varianter på. Jag har många tankar om detta där man kunde involvera många på ön.

Vi har en STOR konkurrensfördel: Vi är små och därför skulle det kunna bli verklighet och hanterbart. Vi har en ringmur som gränsar av på ett enkelt och smidigt sätt. Vi kan om vi bara vill, skapa en grym ”hype” på Visby innerstadshandel med olika upplevelser. Denna ”innerstadsgalleria” skulle bli vida känd över hela världen.

Vinter Visby, promenad ringmuren runt 012

Handeln skulle totalt öka, gästnätterna året om skulle bli fler. Listan är lång på fördelar…Det skulle kunna vara ett 5 – 10 års projekt med olika delmål…Jag tror mycket på principen man tager vad man haver och gör något riktigt bra av detta. Vi har sådana enormt stora möjligheter att med hyfsat enkla medel skapa något ännu mer unikt än det vi har idag utifrån den fantastiska plats vi ändå besitter.

Ja, nu blir raderna för långa…men denna punkt skulle kunna bli så mycket längre. Det finns så oerhört mycket att göra på denna ö. Vi har en stor framgångsfaktor som många inte har. Det är just att vi är en ö och att det blir mer enkelt och begränsat att hantera. ur väldigt många aspekter. Vilka möjligheter! Jag tror dock att vi skulle behöva tänka entreprenöriellt och lite galet i första steget för att få till något riktigt unikt som skulle kunna bli världens stora ”snackis”.

Regioner från hela världen skulle vallfärda hit för att höra om det goda Gotlands exemplet 🙂 Helt enkelt att sätta tänderna i olika projekt som det pratades om i resten av Sverige och världen, som gjorde att vi utåt blev en ännu mer positiv plats att bo och verka på tillsammans med att ha som mål att ligga bland dom översta på den kända årliga ”listan”. Jag skulle helt enkelt fokusera på människors välmående tillsammans med att bygga Visby och hela Gotland till en internationell ”snackis”. ”

Om vi rundar av med lite musik… har du någon favorit artister/band?

– ”Jag tycker mycket om Red Hot Chilli Pepper, Neil Young, Elton John…Enya…Håkan Hellström…finns så många…”

Hur lyssnar du helst, på skiva, över nätet, i radion och eller live!?

– ”Allt i en salig blandning” 🙂

Vilken är världens härligaste platta och kanske någon älsklingslåt?

– ”Världens härligaste platta får just nu bli min egen klassiker…: ”The Memory Of The Trees”, med Enya.

Jag har så många älsklingslåtar men just nu får det bli ”Your Song” med Billy Paul, som vi överraskade med och som bröt den klassiska Mendelssohns utgångsmarsch när vi gifte oss och som gjorde att hela kyrkan blev till ett underbart stort dansgolv till oss och alla bröllopsgäster.

 

Hinner du med någon hobby, fritidssysselsättning, spelar du till exempel själv något instrument eller ligger inne med någon dold talang!?

– ”Dold talang eldslukning, har uppträtt på en del bröllop…Yoga, utflykter, jag pysslar mycket och tycker om att laga mat, baka torka olika slags frukter och bär. Jag har spelat många olika instrument i mitt liv men just nu får det bli Ukulelen, som jag köpt med tillhörande instruktionsbok.”

Sist men inte minst – har du ytterligare något drömengagemang på lut som du kommer sätta händerna i och förverkliga inom en snar framtid?

”Just nu är det att få LEVA lönsamt och all spännande utveckling i detta projekt. Det är fortfarande mitt drömarrangemang:) Däremot har min man Mattias ett jätte-spännande drömprojekt som han och han tillsammans med tre av våra nära kompis-familjer kommer (om allt går vägen) sätta tänderna i till sommaren. Ett ”kommersiellt kompis-projekt” för vuxna och barn…mer kan jag inte säga just nu… Just det, ett spännande projekt är ju min egen blogg som jag arbetat med ett tag och som jag kommer släppa inom ett par veckor…”

Susanne stanna

 

2 thoughts on “Hon får ett Mariekex att smaka som en härlig fluffig bakelse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *