Hip Hip Bob!

Jag har kanske glömt bort att fira nån av Bobs födelsedagar – han är ju liksom inte så nära släkt –  men har alltid tänt mig på olika sätt i musikens/konstens värld. Så visst är han värd att fortsätta firas nu när han blir mogna 78 – precis som en stenkaka alltså!!

Foto: https://www.facebook.com/events/2306093659658831/

Hip Hip Bob!

Själv har jag haft förmånen att liksom vara med från början – och en version på ”House of The Rising Sun” – fick mig att inse att  förutom alla hans fantastiska ordrika egna låtar så går det att tolka andra sånger med… så skön hemkänsla.

Här är det den akustiska gitarren som gäller – men så togs då steget in i elen och än mer fyllighet åt låtarna kom på köpet. Men visst lät det också drömmande och roligt!

På LP-omslaget till ”Bringing It All Back Home” fick vi fint stifta bekantskap med Herr Zimmermans egna inspirationskällor i form av vänner, böcker samt andra artisters LP-skivor – exempelvis den här:

Har jag någon personlig favoritlåt och/eller Dylan-album då... jo, låtarna är ju så många och kan variera på grund av sinnestillstånd – men det album som jag gärna kan lyssna på om och om igen med det eminenta vackert klingande kompbandet… den här!

Foto: Glada Gotland 

Skulle ju dagen till ära gärna spela detta rymdspår som rymmer så mycket goda tankar – den snabba versionen av ”Forever Young”... finns ju i en slow version också om du tycker livet går föööör fort.

May your heart always be joyful
May your song always be sung
And may you stay
May you stay forever young

Forever young
Forever young
May you stay
May you stay forever young


Vill du ha koll på vad Bob gör idag – gjorde förr med mera – kolla gärna in nyfiket här på hans officiella hemsida: www.bobdylan.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *