Punschen avgjorde slaget!

Den snabba skrinnare  P. Ucko har tagit reda på fakta varför Finland vann slaget på isen mot Tre Kronor i ishockey VM i torsdagens match.

Torsdagar är ju sedan gammalt en traditionsdag för intag av ärtsoppa med varm punsch – det är såklart välkänt av våra fina finska grannar som numera ser till att punschen blir till.

Vänta nuuuu – säger du – det svenskaste vi har som vi ännu flaggar stolt över – skulle punschen vara gjord av Finnar – icke!?

Jo då – så är det – klicka bara på ena flaggan på flaskan  så får du, utan målkamera, blåvitt bevis!

Så precis innan matchen igår så frestades de sugna svenska spelarna av varsin tallrik gul god ärtsoppa och en varm 40-gradig rart rykande punsch. Det kan ingen sann sugen vare sig mot- eller avstå när den läckert lockande serveras.

Är ICKE det doping – säger du säkert nu – nja det räknas som vego och är lego! Men du såg säkert resultatet igår – vilket Finska coachen räknat ut i förtiiiid.

Soppan gjorde S-laget fisförnäma och varma punschen slank ända ner i skridskorna och värmen ut i medarna vilket gjorde all is svåråkt för kronorna som lätt rostat.

Finska laget hade vist bara intagit frisk Finsk Sommarsoppa – utan en enda ärta – det här glider skedsnabbt in i mål.

Foto & recept: https://receptfavoriter.se/recept/finsk-sommarsoppa.html

Ordet Punsch finns ju även i engelskan och kan ju översättas med SLAG – här var klockan slagen och ett UR kan sättas framför.

Så vid nästa match – kolla upp vilket mat & dryck som serveras för de aktuella VM-teamet – känns det rätt så är det rätt – och det laget vinner/eller försvinner

Undrar om lönnsirap funkar för Kanadickerna – här är  deras första kedja i alla fall redan snyggt uppställda!

All You Need Is Löv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *