I arkivet blir allt gammalt som nytt!

Får fatt i ett mycket digert intressant Höstprogram utgiven av Arkivcentrum Gotland som numera har sina lokaler, eller arkiv, på Broväg 27 i Visby.

Blir imponerad av det fantastiska utbudet som kommer att visas upp – eller som du själv har chansen att leta och gräva i med medarbetarnas och teknikens hjälp – kör du fast så finns förstås möjlighet att Fråga en arkivarie!

Redan i kväll onsdag den 24 september kan du dessutom få lite speedway & rally stänk på dig! Då är det fartfylld filmpremiär och Gotlands Motorförening visar filmer  från 1957 som bearbetats och fått ljud samt kommentarer av gotländska experter.

Speedway

Du som hellre vill känna doften av lumppapper och skinnband än motorbränsle kan haka på den 8 oktober klockan 13.15 och gå bakom kulisserna och kolla in alla historiska skatter som finns här.

”Orostider” kan tyvärr tyckas vara dagsaktuellt och den 8 november är det Arkivens dag och det är Öppet hus mellan 10-16 med utställningar, föredrag, bokbord med mycket mera i detta tema.

vila_arkivensdag_rod_liten

Gotlands Lucia idag och som ljusspridare på ön i 75 år – vem kan du träffa då den 3 december!? Ja stjärngosseklart Gotlands Tidningars rutinerade Rolf Wahlgren som lotsar besökarna runt och visar firandet i dåtid och nutid. Naturligtvis blir det Luciakaffe – tid klockan 18:00. Årets Lucia 2014 får du dock vackert vänta på några dagar till in i december.

ViLA_Steffens Lucia_beskuren

Ja det här var bara ett litet smakprov – kolla in hela utbudet här och skatta dig lycklig över våra skatter, de arkiverade och det ständigt pågående gotländska kulturlivet!

http://riksarkivet.se/Media/pdf-filer/vila/H%C3%B6stprogram%202014.pdf

Hemsidan start – med eller utan vita handskar hittar du fingerfärdigt här: http://riksarkivet.se/visby

vila_buttle_mindre

Tack för lån av foton Arkivcentrum Gotland som även modernt och vaket finns på Facebook:

https://www.facebook.com/regionarkivetgotland?fref=ts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *