Imse Vimse fångad med finess av Spindelkvinnan!

På min vimsiga väg till min matbutik så snubblar mina ögon till och får syn på grannbutikens reklamskylt som står där lite solblekt i min väg… ja i alla fall fascineras jag av budskapet av den lyckliga Spindelkvinnan som tycks fått en riktigt fin fångst!

De pigga ögonen på bilden här ovan är dock från en hoppspindel som kanske inte hann hoppa iväg innan hon ögonblickligen slog till!

Spider c 001

Nu har jag egentligen inga egna spindelfobier och brukar få tag på de små ofarliga giftfria husspindlarna som vi har där hemma men de skall hålla sig utomhus, tycker i alla fall hustrun som gärna inte direkt skriker av glädje ner hon ser de komma rusande i rummen – mer ett USCH!

Hur fångar jag då dessa 8-beniga besökare utan att skada ett eller fler ben på dem. Tyvärr brukar det sluta det rätt illa för många av arterna – rena spindelsörjan. Dumt och grymt.

Så svaret är Spider Catcher– för endast 199 kronor – då får du en mycket human spindelfångare och kan utan att skada de fantastiska små Araneae (spindlarna) av alla dess sorter, varsamt ta upp och frakta ut dem i full frihet igen.

spindelfångare

Är du däremot flinkt försiktigt fingerfärdig och törs plocka dem för hand så behövs kanske inte den här investeringen – men grundsynen hos mig är är att vi människor ska leva i harmoni med naturen – så att alltid  ”slå ihjäl”  kryp rimmar illa med livets balans – jag ger alla en chans!

Men äckligt fula fästingen som satt sig fast och hade börjat festa i mitt armveck – den åkte puts väck. Där har jag dålig insikt och respekt i hur jag ska lära mig älska en sådan blodsugare – USCH & FY!

Spindlar däremot hyllar jag som små underverk och så finns det ju fina musikverk om dem som jag lärde mig i mycket unga år och de takterna samt fingerfärdigheten sitter fortfarande imsigt kvar!

Här får du chans att öva dig på klätterrörelserna igen och du – låt spindlarna få leva – de är ju så sköna!

Imse vimse spindel klättra upp för trån
Ner faller regnet, spolar spindel bort
Upp stiger solen torkar bort allt regn
Imse vimse spindel klättrar upp igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *