Tidig Tomtepost i finurlig förklädnad

Sommaren har kanske börjat att dra sin sista suck och tacka för ett fantastikt framträdande i år – nu väntar en härligt fin höst där färgerna i naturen blir så där betagande innan vintervilan får oss att vilja ha vår igen, snabbt.

Men nu lugnar jag ner mig lite innan det kalla isiga och låter Mr. Morrison så skönt beskriva de höstfärger som vi nu strax kan börja njuta av fullt ut:

https://www.youtube.com/watch?v=pkv7nLhLtQM

Någon som sannerligen inte lugnat ner sig är Postnord och i deras omslag till all direktreklam som kommer flitigt i brevlådan, som de kallar Uppslaget, så finns redan nu tips på Julhandel.

Undrade just vem som skulle vara första Tomten att smyga in genom brevlådan – ja nu är det ju ”bara” knappt 4 månader kvar till Julafton, så varför inte!?

Det är en annons i mittuppslag från Ateljé Margaretha. Nä det är inte min mysiga fru som öppnat systuga utan säkert Tomtemor själv. Hon vill att du skall beställa en Gratis Katalog med mängder av julbroderier. Kanske smart för det tar väl en stund att knyppla ihop dessa mustiga motiv.

Äppelpaj 002

Flaskförkläden – har du hört talas om det nån gång? Jo, här finns två olika motiv att välja på som effektivt döljer etiketten på dina flytande varor på julbordet. Nu kan du köpa billiga märken på Bolaget och effektivt sätta dit ett eget broderat miniförkläde med en rolig Tomtenisse – och vips ser det ut som härligaste goaste dyraste Tomtebruset.

Äppelpaj 003

Nu väntar jag med spänning på fortsättningen att julkulorna skall börja rulla, stakarna stå, glitter glittra, rosa plastgranar barra samt julbocken tacka får för het halm julmodell 2014 – så vem blir nummer två i mitt brevinkast? Rusta? Ö&B? Kjell & Company? Gotländsk lokal handlare?

Undrar om alla post fortfarande först passerar Tomteboda? I så fall lär det väl vara äkta l(j)uvligt lovande Tomtetider som ligger på lut!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *