”Innan vi sätter spaden i marken behöver vi veta vad tycker du…”

Du vet säkert att Murgrönan är Gotlands landskapsblomma. Du som också besökt Visbys nöjesliv mellan åren 1949 – 1986 vet också att Murgrönan var en nöjespark på bästa plats intill muren vid Skolporten.

Den låg där bakom grönt ganska högt staket som idag bara en bit finns kvar fast uppsatt på den sidan som tillhör före detta bilfirman Alyhrs.  Den är idag vitmålad på framsidan – eller kraftigt graffiti nedkladdad utåt gång -och cykelbanan…

Murgrönan aktivitetspark 003

…men på baksidan finns fortfarande Murgrönan originalfärg kvar. Annars är kanske just denna bit av staketet allt som är materiellt bevarat, men kvar finns säkert många glada nöjesminnen i mängder.

Murgrönan aktivitetspark 005

Smaklösa hade den goda smaken att återuppliva Murgrönanminnen  genom en härlig konsert i somras från en ambulerad scen parkerad nog exakt som originalscenen stod en gång i tiden.

Det kom duktigt med folk som ville höra på några av det lokala bandets alla slagdängor denna heta härliga sommarkväll – men ”värre” än då var det i slutet på 50-talet när publikrekordet slogs av Gösta Nordgren, mer känd som ”Snoddas” som iklädd keps gungade igång med sin ”Flottarkärlek” för över 6,000 fascinerade fans. 

Smaklösa Murgrönan 018

Nu planeras det för annan kärlek eller lek i parken där du ännu har chansen att påverka och låta din åsikt komma till tals för de högst aktuella planerna av Aktivitetspark Murgrönan.

Idag är det ju inte mycket aktivitet att tala om där i lite tråkiga parken, i väntan på bussen eller när du skall sitta och titta på Ringmuren, några hårda bänkar bara – men nu skall de som vill kunna på sina skateboards fara…eller annan ny fartig nöjesaktivitet!

Murgrönan aktivitetspark 010

Passa på och kom med egna förslag – här har du chansen…Region Gotland är vi ju alla en del utav, se till att ge din röst hörd NU!

 – ”Hur vill du ha det?
Parken vid korsningen Kung Magnus väg och Skolportsgatan i Visby var en gång en nöjespark som hette MurgrönanDet var aktiviteter, liv och rörelse.
 Nu finns det planer på att göra den till en aktivitetspark och vi vill gärna höra hur du vill att den skall se ut.
Innan vi sätter spaden i marken behöver vi veta vad tycker du att den skall innehålla i form av aktiviteter eller annat. Vi vill ha dina synpunkter”

Text från hemsidan där du även hittar förslags – och frågeformuläret där du kan ge utlopp för dina egna tips och idéer – gör det nu!

 http://www.gotland.se/murgronan

Murgrönan aktivitetspark 009

Murgröna  (Hedera helix) På gutamål: Rindi – här har den tagit ett rejält grepp på parkens träd…nu kan DU hjälpa till och göra hela parken full av aktiviteter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *